Kiadták az életveszélyes figyelmeztetést: Pillanatok alatt korcsolyapályává változhat az ország

Nagyon figyelmesnek kell lenni!

Ónos eső formájában hullhat csapadék a következő napokban, így fokozott óvatosságra lesz szükség a közlekedés során a balesetveszély miatt. Nem csupán ez, de a pillanatok alatt változó fronthatások is problémát okoznak majd a hét első felében – mindez az Időkép országos meteorológiai előrejelzéséből derül ki.

Hétfőn az ország északi felén növekedhet meg erősebben a fátyolfelhőzet, északkeleten tartós maradhat a köd, alacsony szintű rétegfelhőzet, de alapvetően napos idő várható. Vegyes halmazállapotú csapadék csak késő este érkezik északnyugat, nyugat felől. A déli-délkeleti szél napközben többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik. Kora délutánra 0 és 7 fok közé melegszik a levegő – olvasható a hétfőre vonatkozó adatokról.

Keddre virradóan hidegfront érkezik esővel, havas esővel,

ónos esővel, havazással.

Napközben kelet felé távozik a csapadék, miközben északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. Nyugatira, majd északnyugatira fordul a szél, amelyet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 5, máshol 6 és 11 fok között alakul – írták.

Szerdán reggel, délelőtt meleg-, majd késő délután egy újabb hidegfront érkezik. Többfelé várható eső, zápor, helyenként északon és északkeleten havas eső, havazás előfordulhat, néhol átmenetileg ónos eső eshet. Napközben a déli-délnyugati szél lesz élénk, erős, amely este egyre nagyobb területen nyugatira, majd északnyugatira fordul, és ekkor már viharos széllökésekre kell számítani. Az Északi-középhegység térségében, valamint északkeleten és keleten 1 és 6, máshol 6 és 13 fok közé melegedhet a levegő – közölték.

Csütörtökön sokfelé viharos lesz az északnyugati szél. Több órára szinte mindenhol kisüt a nap, csak elszórtan fordulhat elő kisebb eső, futó zápor. Napközben 5-12 fokot mutathatnak a hőmérők. Pénteken késő délután nyugatra érkezhet csapadék. Kora délután 2-9 fokra van kilátás – írta az Időkép.

Valódi Hírek