Remeghet a dühtől Pintér lába, országos akcióra készülnek a civilek

Mindeközben folyamatosan gyűjtik az üres konzultációs íveket.

Péntekig több mint 300 ezer üres konzultációs ív gyűlt össze hála az Egységes Diákfront és az aHang akciójának. Meglátásuk szerint egy üres lap egy szavazat a diákok és a pedagógusok mellett, de a gyűjtésnek még koránt sincs vége, a január 31-ig folytatják – részletezte a minap Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront képviselője a Telexnek.

A két szervezet pár napja egy közleményben tudatta, hogy a véghajrához ért az ellenkonzultációs kampányuk, valamint arra kértek mindenkit, hogy

a következő hetekben adják le az üres konzultációs íveket

a legközelebbi leadópontokra.

„Az egymilliós cél nem biztos, hogy reális, de több mint tízezer aktivista vesz részt a kampányban, több mint 800 helyszínen lehet leadni az íveket, ez önmagában hatalmas teljesítmény”

– fogalmazott Perlaki-Borsos.

Ugyanakkor valószínű, hogy az összegyűjtött ívek száma már átlépte a 300 ezret, a leadópontos jelentős részéből ugyanis még nem érkeztek vissza a konzultációk. Emellett több magánszemély is segíti a szervezetek akcióját, a hozzájuk beérkezett konzultációkat is a későbbiekben összesítik.

Az akció ugyanakkor nem ér véget januárral, a kampány lezárását követően

országjárásba kezdenek és helyi fórumokon vitatják meg a magyar oktatás helyzetét.

Perlaki-Borsos mindemellett megosztotta: kidolgoznak egy fővárosi választási programot, amelyben nagy hangsúlyt fektetnek a zöldkérdésekre, továbbá a diákságot érintő kérdésekre. A programot majd továbbítják a főpolgármester-jelölteknek, és azt támogatják majd, aki egyetért a javaslatokkal.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2024/01/12/bsszak-meg-kemenyen-uzentek-a-diakok-pintereknek-tuntetes-lesz-szombaton

Valódi Hírek