Matolcsy György pályát vált? Kinevezést kapott a jegybankelnök

Ezt nem láttuk jönni.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken átvette a kecskeméti Neumann János Egyetemtől a címzetes egyetemi tanári címet. Közleményük szerint „Matolcsy György elévülhetetlen érdemeket szerzett az intézmény fejlesztésében és gyarapításában, az egyetem alapítása is az ő kezdeményezéséhez köthető”.

A kecskeméti egyetem fenntartója az a Neumann János Egyetemért Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke évekig dolgozott korábban Matolcsy beosztottjaként.

Csizmadia Norbert – aki Matolcsy minisztersége alatt a Nemzetgazdasági Minisztériumban államtitkári pozíciót töltött be – 2013–2016 között a Magyar Nemzeti Bank gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatója volt.

„Matolcsy Györgynek köszönhető az MNB és az intézmény közötti duális együttműködés is, amely a korszerű közgazdasági képzés elősegítését, az oktatásfejlesztést, a képzési kínálat szélesítését, versenyek és konferenciák szervezését, valamint a tudományos kutatói munka sokoldalú támogatását támogatja”

– áll az egyetem közleményében.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek