Egy nap után újra berúgja az ajtót a tél: Érkeznek a mínuszok és a havazás

Vége az enyhe időjárásnak.

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de csütörtökön átmenetileg nagyobb területen szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, és időszakosan párássá, ködössé válhat a levegő. Az eső csütörtökön fokozatosan kelet felé szorul, ott is megszűnik, majd az éjszaka második felétől ismét több helyen várható csapadék – olvasható a Hungaromet Zrt. (az Országos Meteorológiai Szolgálat jogutódja) csütörtök délutáni közleményében.

Ekkor az esőt északnyugat, majd hajnalban már északkelet felől is havas eső, havazás váltja – legkésőbb a délkeleti tájakon –, de ezzel együtt fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Legtovább a déli és a keleti határszélen, illetve a középső országrészben kialakuló összeáramlási zóna mentén számíthatunk havazásra.

Az élénk, helyenként erős délies szél éjszakától északiasra fordul, nagyobb területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon, illetve a Zemplén térségében időszakosan viharossá is fokozódik. Péntek napközben veszít erejéből a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken nagyrészt -1 és +3 fok között várható, de délkeleten reggel még +4; +5 fokot is mérhetünk.

(MTI)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek