Árnyékkormány: Be kell fagyasztani a szemétdíjakat és visszaállítani a korábbi díjkedvezményeket!

Sebtiben lelepleződött Orbánék legújabb hazugsága.

Gyorsan lelepleződött az Orbán-kormány legújabb hazugsága: azt ígérték, hogy nem emelik a szemétdíjakat, miután a Mol leányvállalatának, a Mohu-nak a kezébe adták a teljes hazai szemétszállítási ágazatot. Csakhogy a napokban rengeteg ember kapott magasabb, sőt,

a duplájára nőtt szemétdíjról kiállított számlát,

mert elvették a korábbi díjkedvezményeiket – mutatott rá Kocsis-Cake Olivio a csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A szemétdíjak emelése bizonyítja, hogy a megszorításokkal az Orbán-kormány a magyar emberek helyett kizárólag a milliárdos nagyvállalatokat szolgálja – hangsúlyozta a környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, hozzátéve, hogy már a szemétszállításból is hatalmas profitot kaszálhat a Mol, amely százmilliárdos nyereségeket termel az üzemanyagár-emelésekből.

„Ezért

véget kell vetnünk az újabb és újabb megszorításoknak,

és végre a magyar emberek bérét és nyugdíját kell emelnünk a vállalati profitok helyett”

– emelte ki Kocsis-Cake.

Mint mondta, az árnyékkormány szerint a magyar emberek nem viselnek el újabb megszorításokat és áremeléseket, ezért

be kell fagyasztani a szemétdíjakat, egyúttal visszaállítani a korábbi díjkedvezményeket.

Az orbáni infláció és az eddigi megszorítások – többek között a benzináremelés és a rezsiemelés – miatt a magyarok fizetéséből és nyugdíjából egyre kevesebb marad a szemétdíjak befizetésére – fogalmazott az árnyékminiszter.

„Mi, szociáldemokraták nem fogjuk hagyni, hogy a benzináremeléseken gazdagodó nagyvállalat, a Mol még nagyobb profitot sajtoljon ki a magyarokból a szemétdíjakkal!

Ezért készül a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett bér- és nyugdíjemelést, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk!”

– mondta Kocsis-Cake Olivio.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek