Alig indult el az új év, Varga Juditot egy szempillantás alatt felhergelték: Videón az elképesztő kirohanása

Gyorsan felszökött a vérnyomása.

Beszámoltunk róla, hogy az Európai Parlament (EP) 345 szavazattal, 104 ellenszavazat és 29 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban az EP-képviselők aggodalmukat fejezték ki a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi eróziója miatt, különösen a nemrégiben elfogadott szuverenitásvédelmi törvény miatt, amelyet az oroszországi külföldi ügynökökről szóló törvényhez hasonlítottak.

Az EP véget akar vetni Orbánék zsarolásának és vétóval fenyegetőzésének az Európai Tanácsban, ezért a magyar kormány szavazati jogának felfüggesztéséhez vezető 7-es cikkely szerinti eljárást kezdeményezték.

Varga Judit bukott igazságügyi miniszter – aki a Fidesz-KDNP listavezetője lesz a június 9-ei EP-választáson – reagált is gyorsan az állásfoglalásra.

„Liberális hisztériázás”-nak nevezte az EP többségi döntését.

A kormány EP-listavezetője szerint az Európai Unióban, ha valaki nem ért a „fősodorral” egyet, akkor mint az „óvodában, hogyha nem értek veled egyet, akkor – nem tudom –

eltöröllek, kitöröllek, vagy kiküldelek, vagy elveszem tőled a beszéd lehetőségét, a felszólalás lehetőségét”.

Amikor Varga arról kezdett a videóban értekezni, hogy „Európa lelke a konszenzus”,

még a sokat látott kormánypropagandista, Velkovics Vilmos is látványosan ledöbbent.

Nem véletlenül, hiszen ha valami nem jellemző a Fideszre, az a konszenzuskeresés.

A volt igazságügyi miniszter bejegyzésének szövegét teljes terjedelmében közöljük:

„Nem gondoltuk volna, de

újabb szintet lépett a liberális hisztériázás.

A mai napon az Európai Parlament állásfoglalási indítványt fogadott el, melyben felhívja a tagállamokat és a Tanácsot, hogy indítsanak újabb hetes cikkelyes eljárást Magyarországgal szemben. Ennek célja végső soron hazánk szavazati jogának korlátozása lenne.

Mindez jól mutatja, hogy nagyon fáj az európai baloldalnak, hogy Magyarország a több hónapos konstruktív párbeszéd után teljesítette a kötelezettségvállalásokat, melyeket megígért és ezt a Bizottság is kénytelen volt elismerően értékelni. Vagyis az EP veszített, amit most képtelen európai módon elviselni.

A hazánkat ostorozó képviselőket megválasztó állampolgároknak most érdemes igazán elgondolkozni azon, hogy ilyen válságos időben olyan embereket küldenek-e ismét az EP-be, akik a problémák megoldása helyett

egy ártatlan országot vegzálnak (sic!).”

A videót itt lehet megtekinteni:

(Varga Judit /Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek