Óriási siker: Eb-elődöntős a férfi vízilabda-válogatott (+fotók)

Gratulálunk!

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlen után ötméteresekkel 15-14-re legyőzte pénteken az olimpiai címvédő szerb csapatot a horvátországi Európa-bajnokság zágrábi negyeddöntőjében, így

a legjobb négy közé jutott.

A világbajnok, ezzel olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon, így már az kisebb meglepetés volt, hogy csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutott. Ott aztán a hat olimpiai bajnokkal felálló szerbeket is felülmúlta az idegek csatájában.

A legutóbbi Eb-n második magyarok a folytatásban a címvédő horvát és a világbajnoki ezüstérmes görög csapat negyeddöntős párharcának győztesével találkoznak vasárnap 16.30-tól.

„Hihetetlenül büszke vagyok a játékosaimra,

mert elképesztő munkát és koncentrációt tettek bele ebbe a meccsbe”

– nyilatkozta az M4 Sportnak a lefújás után Varga Zsolt szövetségi kapitány. Hozzátette: „rendkívül sok jó blokkot” látott tanítványaitól és a védekezés is végig rendben volt.

„Kellett a szív és a csapatmunka, ez ma megvolt, a játékunkat hatalmas taktikai fegyelem jellemezte, illetve végig tudtuk csinálni azokat a taktikai elemeket, amiket szerettünk volna”

– mondta Varga Zsolt.

A mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa, Vigvári Vince kiemelte, nagy siker, hogy a legjobb négy közé jutottak.

„Sokunknak ez az első Eb-je, így már önmagában az életre szóló élmény, hogy az elődöntőben vagyunk. Nagyon remélem, és úgy is érzem, hogy folytatódni fog a sikerszéria, a szurkolók és a tévénézők bízhatnak bennünk, mert

mindent meg fogunk tenni minden találkozón az utolsó pillanatig”

– mondta, hozzátéve, most igyekeznek kipihenni magukat, de később az elődöntőben – fogalmazott – „háborút rendezünk, és aztán majd az utolsó meccsen is”.

Fotók:

(MTI)

Valódi Hírek