Most rúgja be az ajtót a tél: Hétvégén érkezik a havazás az ország több pontján (+térkép)

Egyes területeken durva széllökésekre kell készülni.

Pénteken a Duna-Tisza közén, a Tisza mentén, valamint a Dunántúl nyugati részén lesz borult az égbolt, sőt a keleti megyékben, valamint az ország középső részén hószállingózásra kell készülni – részletezte a HungaroMet.

Az előrejelzés szerint a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk légmozgásra kell számítani, a Bakonyban és a Zemplénben erős széllökések várhatóak. A csúcshőmérséklet 0 és 4 Celsius-fok között alakulhat, de a borultabb tájakon mínuszokat is mérhetünk. Késő estére mínusz 6 és mínusz 1 fok közé kúsznak le a hőmérők higanyszálai.

Szombat hajnalra a borult tájakon is csökken a felhőzet, az északkeleti határnál ismét hószállingózásra kell számítani. Az északnyugati szél az északi tájakon élénkül meg, reggelre pedig mínusz 10 és mínusz 4 fok közé hűl a levegő hőmérséklete – tájékoztattak a meteorológusok.

A HungaroMet előrejelzése szombat hajnalra. Forrás: met.hu

Szombaton a Tiszántúl jelentős részén borult marad az égbolt, hószállingózás is várható. A hétvégén jó, ha kéznél lesz a nagykabátunk, a legmagasabb nappali hőmérséklet ugyanis 0 és 4 fok között alakulhat, de az ország egyes pontjain ennél kevesebbet is mérhetünk majd.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek