Valami készül? Egészen különös dolog zajlik a gánti Orbán-bánya körül

Immár a szemétgyűjtésre is szakosodott a biznisz.

Még 2024-ben elindulhat a szemétgyűjtés a gánti Orbán-bányában, miután a DG Kőbánya Projekt Kft. tevékenységei között immár a nem veszélyes hulladékok kezelése, ártalmatlanítása is megtalálható – részletezte a minap a HVG.

A céget eközben átkeresztelték Dolomit Inert Kft-re, a társaság többségi tulajdonosa pedig a Gánt Kő Kft., azaz idősebb Orbán Győző.

A dokumentumok szerint idéntől éves szinten 400 ezer tonna hulladékkal tölthetik fel a gánti dolomitbánya gödrét – ez a mennyiség mellesleg megegyezik a fővárosból évente elszállított háztartási hulladék mennyiségével.

A környezetvédők ugyanakkor aggodalmukat fejezték ki, a helyszín ugyanis egy karsztvízbázis felett található, az engedély szerint pedig csak szemrevételezéssel vizsgálják meg, hogy az adott hulladék tartalmaz-e veszélyes anyagokat.

A gánti kőbányánál a tapasztalatok szerint nem szeretik a váratlan látogatókat: Hadházy Ákos márciusban Daniel Freund német EP-képviselőt kalauzolta el Orbánék „családi aranybányájához„, ám

a miniszterelnök édesapja finoman szólva sem örült a politikusoknak.

Az erről készült videó >>ITT<< tekinthető meg.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2020/11/24/felhaborito-orban-apja-megfenyegette-a-direkt36-ujsagiroit-amikor-a-legujabb-allami-munkairol-kerdeztek

Valódi Hírek