DK: Máté Gábornak a lelkiismeretével kell elszámolnia a Katona József Színház ügyében

Közleményt adtak ki.

A Katona József Színház igazgatója indexes interjújában maga is elismerte, hogy a színház kereste meg a DK-t azzal, hogy mivel az előadások alacsony nézőszámmal futnak, a párt segítsen nekik a jegyek értékesítésben – közölte a portál megkeresésére válaszolva a Demokratikus Koalíció.

Az ellenzéki párt szerint a színházban indított vizsgálattal kapcsolatban Máté Gábornak a lelkiismeretével kell elszámolnia. A párt szerint nekik nincsen mit vizsgálniuk az ügyben, hiszen csak a színház kérésének tettek eleget.

Mint ismert, Máté Gábor az Indexnek beszélt arról, hogy tavaly novemberben kiderült, 20-30 százalékkal olcsóbban vehettek jegyet novemberben a Katona József Színház előadásaira a Demokratikus Koalíció tagjai.

„A Katona József Színház igazgatója indexes interjújában maga is elismerte, hogy a színház kereste meg a DK-t azzal, hogy mivel az előadások alacsony nézőszámmal futnak, a párt segítsen nekik a jegyek értékesítésben. Azt is elismerte, hogy kedvezményes jegyek árusítására tettek javaslatot. Ugyanúgy, ahogy a Fidesz-közeli MCC-nek, a MOL-nak, vagy bármilyen más 20 fő feletti csoportnak”

– közölte a Demokratikus Koalíció.

Arra a kérdésre hogy volt-e a párton belül vizsgálat az ügyben, a Demokratikus Koalíció azt közölte: elképesztőnek tartják a felvetést, hogy a DK-ban vizsgálatot kellene indítani azért, mert a párt ingyen, ellenérték nélkül teljesítette egy jegyértékesítési problémákkal küzdő színház kérését.

„A színházban indított vizsgálattal kapcsolatban

Máté Gábornak a lelkiismeretével kell elszámolnia,

aki a beosztottjait megbüntette, a saját vezetői felelősségével viszont nem foglalkozott. De a DK-nak semmi vizsgálnivalója nincsen, hiszen mi csak a színház kérését teljesítettük. Ha újra kérnék, újra segítenénk”

– írták közleményükben.

Valódi Hírek