Az oszloptartóról röviden

Az építészet- és a művészettörténetben állandóan felbukkannak az ilyen-olyan oszlopok. Ezeknek nem csupán az a feladatuk, hogy nagyon biztos tartást adjanak a szakmai berkekben felépítménynek nevezett kisebb-nagyobb, könnyebb-nehezebb elemeknek, hanem igen gyakran díszítőelemként is előszeretettel használták, és még ma is használják őket. Napjaink építési munkái során viszont már támaszkodhatunk a praktikus oszloptartókra.

Oszloptartóval sokkal stabilabban áll majd

Egy igazán profi építkezés, barkácsolás elképzelhetetlen minőségi kötőelemek használata nélkül. A Mentool.hu oszloptartói nagyon jó szolgálatot tehetnek neked, ha faanyaggal dolgozol, és stabil tartást szeretnél biztosítani a talajon vagy a betonon a kész oszlopoknak.

Ezeket az elemeket egyébként még gerendatalpaknak is szokás hívni. Járulékos haszon, hogy az oszloptartónak köszönhetően még hatékonyan meg is védheted az oszlopnak használt faanyagot a rothadástól, így annak élettartama jelentősen megnövekszik.

A megfelelő eszközt a megfelelő helyre

Többféle oszloptartót is beszerezhetsz a Mentool.hu webáruházban. Betonozhatót, amelyeket nehezebb és nagyobb fa elemek rögzítéséhez használhatsz. A tartók itt az oszlop alját mind a négy oldalon körbefogják, így extra erős lesz a stabilitás.

Ellenben a csavarozható típusnál csak két oldalról fogják a faanyagot. Nagyon könnyű a munka ezekkel, nincs szükség ásásra vagy betonozásra. Csak be kell csavarozni a helyükre. A földbe leszúrható változatnál azonban érdemes egy kicsit “megdolgozni” a földet, mielőtt levered az eszközt a talajba. Ám a földbe tekerhető oszloptartók használatához még ez sem kell, ezeket ugyanis egy célszerszámmal, a betekerővel kell a talajba tekerni. Mindegyik változat nagyon stabil tartást tud adni, ám alaposan gondold át, mit és mivel szerelsz!

Kerítéshez, pavilonokhoz, féltetőkhöz is

Legtöbbször a kerítések telepítésénél vagy javításánál veheted nagy hasznát az oszloptartók egyes típusainak. Ezeket nagyon könnyen lehet stabilizálni ezekkel a hasznos kötőelemekkel. De a kerti pavilonok létesítéséhez is nagyon gyakran szokták választani az oszloptartókat, pont úgy, mint a filagóriák talapzatának rögzítéséhez is.

Ha unod, hogy esőben azonnal elázol, amikor kilépsz a házból, akkor építs egy előtetőt a bejárat fölé! Ezt is ugyanolyan egyszerű kivitelezni a megfelelő fajtájú és számú oszloptartókat alkalmazva, mint egy oldalt nyitott kocsibejárót építeni.

Az oszlopok fontos építészeti elemek, nem véletlenül ismerünk és használunk sokféle oszlophoz kötődő szólást. Ahhoz, hogy ne történhessen valami váratlan, amitől a megszokott rend és stabilitás meginoghat, mindent jól meg kell alapozni. Ebben segítenek az oszloptartók is. Csak a megfelelő célhoz a megfelelő változatot kell alkalmazni és “mint az oszlop, olyan szilárd” lesz az építményed.

Valódi Hírek