Óriási botrány: Megfenyegették a diákokat Rogán Antalék

Nem tudják elviselni a kritikát.

Segélykérő levelet küldött szét az aHang csapata: Orbán Viktor emberei ugyanis – a propagandafőnök Rogán Antallal az élen – célkeresztbe vették a civil szervezetet. Úgy tűnik, nem tudják lenyelni a békát, és az aHang által kezdeményezett alternatív népszavazás kiverte náluk a biztosítékot.

Ahogy arról írtunk, tavaly októberben az aHang és az Egységes Diákfront alternatív népszavazást kezdeményezett, amelyben az alábbi kérdéseket tették fel:

  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány alakítson ki olyan kereteket, amely minden gyermek számára biztosítja a modern, esélyteremtő oktatást?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy széles körű egyeztetés után alkossanak az oktatásban dolgozók és a gyermekek érdekeit szolgáló szabályozást a státusztörvény helyett?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány állítson fel az oktatás teljes egészéért illetékes, felelős és önálló oktatási minisztériumot?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány adjon azonnali minimum 50%-os béremelést a pedagógusoknak?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy állítsák vissza a pedagógusok valódi sztrájkjogát?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy az óvoda és az iskola közösségének legyen valós beleszólása az igazgató kiválasztásába?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem alkalmas a köznevelésért felelős miniszteri tisztségre?”

A 7IGEN névre keresztelt népszavazáson rengetegen mondták el a véleményüket a magyar oktatásról, ezzel azonban a „szuverenitásra” háklis kormányzat látókörébe kerültek.

Az aHang közleményében azt írta:

„A hatalom célkeresztjébe kerültünk.

Egy olyan országban élünk, ahol kiállni a szabadság és az emberi jogok mellett a »szuverenitásunk veszélyeztetését« jelenti. Megbélyegeznek, ha felszólalsz az igazságtalanság és a hazugságok ellen. Megtámadnak, ha megkérdőjelezed a hatalom döntéseit.

Mi az elmúlt hónapokban rendre megkérdőjeleztük a politikai döntéseket.

Nem tehettünk mást,

hiszen a magyar oktatást gyakorlatilag térdre kényszerítették. Megszerveztünk egy alternatív népszavazást, ahol közel 115 ezren mondtak véleményt az oktatás helyzetéről, ezt követően pedig a saját játékszerét fordítottuk a kormány ellen, elkezdtük összegyűjteni az üres és hamis konzultációs íveket.

Milyen reakciót kaptunk?

Lejárató propaganda cikkek hadát, vizsgálatokat, feljelentést és eljárásokat.

Fél a hatalom, hogy szembe kell néznie az igazsággal, az emberek hangjával. Semmi mást nem akarnak, mint elhallgattatni minket. Egy nap alatt közel 30 lejárató cikket jelentettek meg rólunk – volt, amelyben kollégáink nevét is leírták –, hogy megpróbálják hitelteleníteni mindazt, amit csinálunk.

Hatósági felügyeleti eljárást indítottak ellenünk az Elektronikus Ügyintézési Felügyeletnél,

az alternatív népszavazás után azonnal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot küldték ránk, Rogán Antal pedig az országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén mondta ki, hogy fel fogják jelenteni az aHangot.

Nem adjuk fel!

Az a láng, amit közösen gyújtottunk meg, még nagyobb tűzzel fog égni az új évben.

Minden egyes nap tovább fogunk küzdeni a változásért!”

(hirklikk.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek