Kattant a bilincs: Európa egyik legkeresettebb magyar bűnbandáját fogták el (+fotók)

Nem úszták meg.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) holland alapanyagokból hazánkban előállított kábítószerekkel kereskedő bűnbandára csapott le az ünnepek előtt. A hat letartóztatott egyike

annak a P. Zoltánnak a fia, aki másfél évvel ezelőtt Európa egyik legkeresettebb bűnözője volt.

A KR NNI munkatársai gy éve indított nyomozást ifj. P. Zoltán és társai ellen, miután olyan információk birtokába jutottak, hogy a társaság külföldről kábítószer-alapanyagokat csempészik be hazánkba, majd azokat felütve dílereknek továbbértékesíti a drogot. A bűnügyi felderítői munka széles tárházát bevetve a nyomozóknak sikerült a hálózat tagjait azonosítani és eljárást indítani ellenük.

A két családból álló bűnbanda vezetője az az ifj. P. Zoltán, akinek édesapja igen ismert alvilági körökben. 2022-ben ő volt Európa egyik legkeresettebb bűnözője. Hozzá köthető a kínai pénzváltók fegyveres kirablása.

A gyanú szerint a fiatalabb családfő vezetésével 2022 szeptembere óta hoztak be Hollandiából Magyarországra amfetaminolajat, amiből aztán ifj. P. Zoltán anyjának otthonában különböző anyagok felhasználásával amfetamint állítottak elő. Majd azt dílereknek továbbértékesítették.

A szervezetben ifj. P. Zoltán mellett

a férfi felesége, nővére, anyja és sógora, valamint egy másik család három tagja: egy testvérpár és egyikük barátnője működött együtt.

Voltak, akik Hollandiából hozták haza autóval a kábítószert, aztán azok, akik a deponálásban segédkeztek, mások felütötték a kábítószer-alapanyagokat és előállították belőlük az árusítható amfetamint, egyesek pedig értékesítették ezeket a dílereknek.

Az NNI szervezett bűnözés elleni nyomozói nagyszabású akció keretében a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, a Pest vármegyei MEKTO munkatársainak, valamint az NNI és a Készenléti Rendőrség több osztályának a bevonásával fogták el 2023. december 19-én hajnalban a nyolc gyanúsítottat, valamint hajtottak végre kutatásokat Budapesten, Székesfehérváron, Szigethalmon, Dunavarsányban és Győrben.

A nyomozók az amfetaminolajat tartalmazó kannán kívül találtak több mint tíz liter olyan kémiai elegyet is, aminek a szakértői vizsgálata még folyik.

Fotók:

(via police.hu)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek