Drasztikus fordulatot vesz az időjárás a hétvégén: Mutatjuk, mire kell számítani

Érkezik a lehűlés.

Szombaton többnyire borult időre számíthatunk, délen, délkeleten átmenetileg szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. Több helyen, több hullámban kell esőre, záporra számítani, legkisebb eséllyel a délkeleti megyékben valószínű csapadék – közölte előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Viharsarokban a déli, délkeleti, a nyugati megyékben már az északira forduló szelet kísérik élénk, utóbbi tájon késő estétől erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 16 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, a déli, délkeleti országrészben a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Estére erősen felhős vagy borult marad az ég, és még mindig több helyen valószínű eső, zápor. Hajnaltól a benyomuló hideg légtömeg hatására Sopron tágabb térségében akár ónos eső, majd havas eső is előfordulhat.

Többfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz az északias szél, utóbbi tájon hajnaltól viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között alakul, döntően északnyugaton valószínűek fagypont körüli, illetve az alatti értékek.

Forrás: met.hu

Az Időkép közzétett egy animációt, amelyen látható, miként éri majd el hazánkat a sarkvidéki légtömeg:

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek