A DK feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt a kínai lélegeztetőgépek ügyében (+videó)

Vaskos profitot zsebeltek be Orbánék a járvány alatt.

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a Demokratikus Koalíció az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében – közölte Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke szombaton.

Több mint 4 milliárd forint előleget fizetett ki az Orbán-kormány 749 darab kínai lélegeztetőgépért, amelyeket a Telex cikke szerint töredékáron próbálják elárverezni a ceglédi vámáruraktárban. Mint ismert, összesen 17 ezer darab, használhatatlan, túlárazott lélegeztetőgép porosodik a raktárakban, amelyekért 300 milliárd forintot fizetett ki az Orbán-kormány Fidesz-közeli cégeknek a Covid-járvány idején – hívta fel a figyelmet Varga Zoltán.

Közölte: a Demokratikus Koalíció

hűtlen kezelés gyanújával rendőrségi feljelentést tesz

a túlárazva megvett és árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében, amelyeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg.

Hangsúlyozta: ezek a milliárdosok vaskos profitot zsebeltek be a Covid-járványra hivatkozva az Orbán-kormány segítségével, miközben magyar emberek tízezrei veszítették életüket a járvány során.

„Ezért készül szociáldemokrata fordulatra a Dobrev Klára vezette árnyékkormány a kormányváltás után. A fideszes magán-egészségügyi cégek extraprofitja helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarunk, ahol nem lehet büntetlenül ellopni a magyarok közös pénzét”

– emelte ki.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Kapcsolódó:

Mit művelnek Szijjártóék? Kiszúrták a magyar miniszter súlyos tervét

https://nyugatifeny.hu/2023/10/30/videoval-bejutott-a-dk-abba-a-raktarba-ahol-az-orban-kormany-porosodni-hagyja-a-szazmilliardokert-vasarolt-kinai-lelegeztetogepeket

Valódi Hírek