Megfújta a vészsípot a Lidl; fulladásveszéllyel fenyeget az egyik termékük

Nyugta nélkül is várják vissza a vevőket.

Termékvisszahívásra kényszerült a Lidl, miután az OWIM GmbH & Co. KG elővigyázatosságból visszahívta azon Playtive Érzékszerv-fejlesztő építőkockák (Modellszám: HG10159) termékét, melynek hátoldalán az IAN 422695_2210 nemzetközi cikkszám látható – derült ki az üzletlánc friss közleményéből.

Mint írták, a készletben található „Építőkocka színes golyókkal” elem sárga kupakja kedvezőtlen körülmények között leválhat, az elem pedig komoly veszélyt jelent a kisgyermekek és a csecsemők számára, akik lenyelhetik, megfulladhatnak a darabkától.

Hozzátették: az OWIM GmbH & Co. KG arra kéri a vásárlókat, hogy ne használják tovább a terméket, amelyek a Lidl hazai üzleteiben 2023. augusztus 24-től voltak forgalomban. A szóban forgó terméket a közlemény szerint bármely Lidl-üzletbe visszavihetik a vásárlók nyugta nélkül, sőt,

a bolt a vételárat is visszatéríti.

„A termékvisszahívás kizárólag a Playtive Érzékszerv-fejlesztő építőkockák (Modellszám: HG10159) termékünk »Építőkocka színes golyókkal« elemét érinti. A szett és a »Playtive« márka további termékeire, illetve a Lidl más termékeire a visszahívás nem vonatkozik”

– fűzték hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek