Az árnyékkormány a jól fizetett magyar munkaerőt támogatja az alulfizetett vendégmunkával szemben

A KSH friss adatai szerint egyre nő a magyarok munkanélkülisége.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai is bizonyítják: nő a magyarok munkanélkülisége – fogalmazott Varga Ferenc pénteki online sajtótájékoztatóján.

A bér- és munkaügyi árnyékminiszter rámutatott, hogy Orbán Viktorék továbbra is az alulfizetett vendégmunkát támogatják.

Bekövetkezett az, amire az árnyékkormány már hónapokkal korábban felhívta a figyelmet: az Orbán-kormány kitárta Magyarország kapuit az Európai Unión kívülről érkező vendégmunkások tízezrei előtt, a KSH friss adataiból pedig kiolvasható, hogy azóta nőtt hazánkban a munkanélküliek száma,

azaz egyre több honfitársunk veszíti el az állását

– részletezte Varga.

Mint mondta, a Dobrev Klára vezette árnyékkormány megvédené a magyarok munkahelyét, a jól fizetett hazai munkaerőt támogatná az alulfizetett vendégmunkával szemben.

Az Orbán-kormány azonban a dolgozók kizsákmányolására, valamint az olcsó munkaerőre építi a magyar gazdaságot, amellyel csak a nagyvállalatok profitját és a milliárdos elit vagyonát növeli, miközben a magyarok elszegényednek és elveszítik a munkájukat – hangsúlyozta a bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

Hozzátette, hogy a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat biztosítana, vendégmunka helyett jól megfizetett magyar munkásokat akar, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot teremtene.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek