Óriási fordulatot vesz az időjárás: Mutatjuk, milyen idő várható szilveszterkor

Itt vannak a részletek.

Szombaton a nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok, csökken a ködös, rétegfelhős részek kiterjedése, de lesznek olyan területek, ahol csak lassan oszlik fel a ködtakaró – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délutánra viszont az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos időre lehet kilátás. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a tartósabban borult, ködös részeken ennél hűvösebb lesz.

Vasárnap éjjel sokfelé számíthatunk ködre, illetve rétegfelhőzetre, amelynek kiterjedése nappal csökken, várhatóan az Északi-középhegység fölé húzódik vissza. Helyenként szitálás is előfordulhat. Másutt általában gyengén felhős időre számíthatunk. Este és éjjel beborul az ég és egyre több helyen elered az eső, záporeső.

A déli szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, de a szélvédett, gyengén felhős tájakon hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás északkeleti országrészben inkább csak 2, 7 fokot mérhetnek.

Hétfőn a hidegfront felhőzete kelet felé elvonul. Mögötte változóan felhős lesz az ég. A nap első felében több helyen várható eső, zápor, második felében a csapadékzóna kelet felé elhagyja hazánkat. A déli, majd az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Az agroinform.hu közzétett 24 órás, valamint 7, 15 és 30 napos országos és települési szintű előrejelzéseket, de közölték az elmúlt 30 napban mért adatokat és a permetezésre vonatkozó információkat is.

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek