Duzzad a gigabotrány: Súlyos tények derültek ki Orbán friss kiszemeltjéről

Még a fideszeseknél is kiverte a biztosítékot.

Ahogy arról pénteken már beszámoltunk, Orbán Viktor a csütörtöki Magyar Közlöny szerint Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Dr. Révész Jánost nevezte ki január 1-jei hatállyal az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének.

A frissen kinevezett főigazgató azt a Jenei Zoltánt váltja, akit november 30-i hatállyal menesztettek posztjáról.

„A megfelelő embert a megfelelő helyre, ismét sikerült a kiválasztás az országos kórház főigazgatói posztra!”

– írta a Facebook-oldalán a kinevezés kapcsán a neves orvos és egészségügyi elemző, Kunetz Zsombor, aki bejegyzésében arra emlékeztetett, hogy az új főigazgató nevéhez számos botrány fűződik:

” – Törvénytelenül próbálta meg kényszeríteni a dolgozókat

az önként vállalt túlmunkára azzal, hogy a másodállásokat csak akkor engedélyezte, ha a dolgozó az önként vállalt túlmunka keret maximumában közreműködik a kórházzal.

– Előírta, hogy a reggeli megbeszélésen: »az orvosok 7.50-ig megérkeznek, az intézetvezetőt megérkezéskor az orvosi kar felállással köszönti. Az intézetvezető a tanácskozó ajtaját bezárja, jelezve ezzel, hogy további belépés nincs, annak érdekében, hogy az elkésők az értekezletet ne zavarják.«

– A Sátoraljaújhelyi fideszes polgármesternél is kiverte a biztosítékot

azzal, hogy az egészségügy vármegyésítése kapcsán a polgármester szerint semmiben nem tartotta be az előzetes megállapodásukat Révész, aki akkor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója volt.”

Mindezek fényében a kinevezéshez mi is csak gratulálni tudunk.

Valódi Hírek