Megtalálták a prágai merénylő búcsúlevelét: Megrázó részletek derültek ki a tömegmészárlásról

Felkavaró.

Mint ismert, múlt hét csütörtökön egy fegyveres lelőtt több embert és megsebesített több tucat másikat a prágai Károly Egyetemen. A merénylő egy 24 éves filozófia szakos hallgató volt, aki összesen 14 embert lőtt le, mielőtt magával is végzett, emellett megsebesített még 25 hallgatót és oktatót.

Az egész Csehországot megrendítő eset után megszólalt Petr Pavel köztársasági elnök is, aki kijelentette, hogy a gyilkosságokat nem szabad politikai támadások indítására vagy félretájékoztatás terjesztésére felhasználni. A szombati napot nemzeti gyásznappá nyilvánították.

A prágai rendőrség szerdán azt közölte, hogy a tömegmészárlás elkövetőjének otthonában egy olyan levelet találtak, amelyben a merénylő azt is beismeri, hogy ő követte el a korábbi kettős gyilkosságot is a klánovicei erdőben. A Telex azt írta, a ballisztikai vizsgálat már korábban bebizonyította, hogy a Prágától keletre fekvő erdőben egy hete meggyilkolt két embert

ugyanazzal a fegyverrel lőtték le,

amelyet a prágai egyetemi lövöldöző házában találtak. A két áldozat egy 32 éves férfi és két hónapos kislánya volt.

A hatóság a Prágától nyugatra fekvő Hostounban találta meg a levelet, amelyben a prágai mészárlás elkövetője beszámol a december 15-én elkövetett kettős gyilkosságról. Mivel az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás, a levél tartalmát nem hozták nyilvánosságra.

Jan Danek rendőrségi szóvivő

megerősítette, hogy Hostounban találtak egy levelet,

amelyben az elkövető leírja, hogy ő a felelős a klánovicei erdőben elkövetett gyilkosságokért. A rendőrség további tanúk kihallgatását tervezi az ügyben – közölte a szóvivő.

A prágai rendőrkapitányság már a múlt héten jelezte, hogy minden jel szerint a két gyilkosságsorozatot ugyanaz a személy követte el. A prágai rendőrség életvédelmi osztályának nyomozója korábban elmondta,

a merénylőnek tette elkövetésére nem volt konkrét indítéka.

Valódi Hírek