Milyen függöny illik a különböző helyiségekbe?

Az ablakok sötétítésére, fénykizárásra vagy fényszűrésre használjuk általában a függönyöket. Előfordul, hogy csak dekorációs céllal jelenik meg az ablakon egy szép függönyanyag. De hogyan döntsük el, hogy melyik helyiségbe milyen darabot válasszunk? Ebben a cikkben erre keressük a választ.

A függöny tehát az ablak dekoratív kiegészítője, ami sokkal otthonosabbá teszi a lakást, mintha csak a rideg üveget kellene néznünk nap mint nap. Ráadásul árnyékol vagy sötétít, és kint tartja a kíváncsiskodó szemeket is. Most nézzük meg, hogy milyen típusok illenek az egyes helyiségekhez!

Milyen függöny való egy meghitt hálószoba ablakára?

A lakás legintimebb pontja talán a hálószoba. Itt tudunk nyugodtan pihenni éjszaka, itt felejtjük el a napi gondokat. Ezért olyannak kell lennie, ami harmóniát és békességet sugároz, hogy minél kellemesebben érezzük magunkat.

A lágyan omló függönyök bensőséges légkört teremtenek, amelyek akár a földig is érhetnek ebben a helyiségben. Kiegészítésként nagyon jól mutatnak velük a színben és mintában is hozzájuk illő sötétítő függönyök.

A nappali egyik főszereplője a függöny lehet, ha jól választjuk meg

A nappali egy központi terület a házban, ahol összegyűlik a család, fogadjuk a vendégeket, baráti társaságunkat, illetve rokonainkat. Ezért a nappali függönyét gyakorlatilag mindenki megcsodálhatja, aki a házunkba érkezik.

Ennek a függönynek tehát különleges feladata van, mégpedig az, hogy elegáns külsőt kölcsönözzön a nappali szobának. Itt is nagyon jól mutatnak a padlóig érő típusok, amelyek kiegészíthetők sötétítő függönyökkel is. Ebben az esetben azonban nem gond, ha nem teljesen fényzáró, hiszen itt nem ez az elsődleges szempont.

Kedves minták a gyerekszobában

Vidámság, móka, kacagás, játék és játékosság minden mennyiségben! Ezek a mottói egy igazi gyerekszobának, és ezekhez a függönyöknek is alkalmazkodniuk kell. Tükrözniük kell azt a fantáziadús mesevilágot, amit a gyerekek elképzelnek, s valóságként élnek meg. Így otthonosan fogják magukat érezni a kis kuckójukban, mert érzik a szeretetet, a törődést, a gondoskodást. Aki pedig belép ide, rögtön egy mesés helyen találja magát.

A kisebb méretű konyhaablak függönye

A konyhában nagyon népszerűek a vitrázsfüggönyök, amelyek tulajdonképpen egyfajta rövid kávéházi függönynek felelnek meg. A Szőnyeg textil webáruház kínálatában is megtalálhatók széles választékban. A vitrázsfüggöny díszítheti az ablak felső vagy alsó részét, de akár egyszerre mindkettőt is.

A rögzítésük vitrázsrúdra történik, ami pedig az ablakkeretre van felszerelve. Nagyon esztétikusak, illetve praktikus tulajdonságaik közül megemlítendő, hogy könnyen és gyorsan tisztíthatóak.

Ebben a helyiségben a függöny is nagyobb igénybevételnek van kitéve, úgyhogy gyakrabban szükséges kimosni. A vitrázsfüggönyt gyorsan le lehet szedni a rúdról, mosógépben kimosni, majd vissza lehet helyezni. Ott gyönyörűen megszárad, vasalni sem kell, ráadásul fantasztikus illat lesz a lakásban az öblítő miatt.

Valódi Hírek