FRISS: Kilenc hétig tartó, országos „őszi hacacárét” jelentett be a kormány Nagy Feróval és Ákossal

Miközben Orbán szerint a negyedik hullám már „kopogtat az ajtón”.

A közösségi élet újraindulásával az augusztus végétől október végig tartó kilenc hetes időszakban ingyenes, országos koncertsorozat indult – közölte a kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán.

Szentkirályi Alexandra elmondta, „nehéz, megpróbáltatásokkal teli év van mögöttünk, hiszen a koronavírus-járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így az elmúlt másfél évben sokszor elmaradtak koncertek, a hagyományos fesztiválok, a kis közösségek tradicionális eseményei, a búcsúk, vagy éppen a falunapok is”.

Az Őszi Hacacáré elnevezésű ingyenes koncertsorozat elindításának egyik fő célja az összetartozás közös megünneplése, amit hosszú elzártság után, újra személyesen, együtt lehet megtenni

Továbbá ez „remek alkalom” arra is, hogy a zenészek és a közönség újra egymásra találhassanak

– mondta a kormányszóvivő.

A tervek szerint a nagyszabású, csaknem 130 állomásos rendezvénysorozat helyszínenként két előadóval nyújt majd koncertélményt.

A sorozat keszthelyi állomásán, Demjén Ferenc koncertjén ő maga is részt vett – jegyezte meg Szentkirályi.

A következő hetekben

hallható és látható lesz, például Charlie, Király Viktor, Vastag Csaba, a Neoton, a Beatrice, Ákos, a Margaret Island és a Tankcsapda

– sorolta a kormányszóvivő.

Hozzátette: az esti koncertek előtt helyi fellépőket is hallhat majd a közönség, továbbá a helybeli vendéglátósok, termelők is megjelennek majd a rendezvényeken.

Az Őszi Hacacáré egy jó lehetőség arra, hogy pótoljunk egy keveset abból, ami a koronavírus miatt eddig elmaradt

– fogalmazott videójában a kormányszóvivő.

A kilenchetes koncertsorozat ugyanakkor annak a fényében is érdekes, hogy Orbán Viktor vasárnap a Kossuth rádiónak adott interjújában még arról beszélt, a negyedik hullám Magyarországot sem fogja elkerülni, „itt kopogtat az ajtón”, és a delta variáns leginkább az oltatlanokra jelent majd veszélyt.

(via mti)

Valódi Hírek