Megindul a roham: Hirtelen bejelentette két újabb üzletlánc, hogy nyitva lesznek karácsonykor

Minden nagyobb üzletlánc nyilatkozott a kérdésben.

A minap közöltünk róla listát, hogy mely nagyobb üzletláncok lesznek zárva, illetve nyitva december 24-én. Akkor még volt pár cég, amely nem nyilatkozott a karácsonyi menetrendjéről.

A korábban közöltek szerint zárva lesz december 24. és 26. között:

  • a Penny Market mind a 230 magyarországi üzlete, de december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással, este 22 óráig várja a vásárlókat, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva,
  • a Lidl Magyarország mind a 200 üzlete,
  • a JYSK lakberendezési kiskereskedelmi lánc mind a 94 magyarországi áruháza,
  • a Diego teljes magyarországi bolthálózata december 24-én és 31-én is,
  • az összes saját üzemeltetésű (vagyis nem bevásárlóközpontban lévő) Spar,
  • és ahogy korábban közölték, zárva lesz a Rossmann 200 üzlete is.

Nyitva lesz december 24-én délig:

  • az összes Aldi,
  • az INTERSPAR, egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketek.

Hétfőre kiegészült az eddig kimaradt üzletekkel is a felsorolásunk.

Az Auchan áruházak december 24-én délig nyitva lesznek.

Azt közölték, hogy a tapasztalataik szerint sokaknak szükségük lehet valamire ilyenkor is. Másrészt azoknak is szeretnének kedvezni, akik reggeli sütésű kenyeret, kalácsot szereznének be a többnapos ünnepre.

Délig tart nyitva majd a Tesco is.

A vásárlói igényeknek megfelelően az évek óta megszokott rövidített nyitva tartással várja a vásárlókat december 24-én déli 12 óráig. A Tesco szerint a vásárlók igénylik az utolsó pillanatos bevásárlás lehetőségét, különös tekintettel azok, akik december 23-án hosszabbított munkaidőben dolgoznak.

Ezzel párhuzamosan családbarát munkahelyként a cég lehetővé teszi munkatársainak, hogy jelezzék, mely napokon vagy napszakban nem tudnak műszakot vállalni, és a dolgozói igényeket szem előtt tartva készítik a beosztásokat december 24-én is – írták.

Mindezen túlmenően bérleti szerződéseink is köteleznek bennünket a nyitva tartásra; a saját tulajdonú ingatlanjainkban pedig, amelyekben a nagyobb hipermarketek mellett üzletsort is üzemeltetünk, felelősséggel tartozunk a több száz, jellemzően kis- és középvállalkozó bérlőnk iránt, akik alappal számítanak arra, hogy a Tesco áruház nyitva tart és működik

– fogalmaztak.

Az élelmiszer-üzletláncok közül – a korábbi évekhez hasonlóan az idén is – december 24-én,

az Aldi országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát.

Az üzletlánc magyarországi foglalkoztatottjainak 75 százaléka a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is pihenőnapját tölti, a 171 üzlet működését a munkatársak negyede biztosítja, akik a jogszabályoknak megfelelő túlórapótlékban részesülnek.

A Spar Magyarország azt közölte, hogy a karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében december 24-én zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét, kivéve az Intersparokat és egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketeket. Akik ezen a napon dolgozni fognak, 100 százalékos túlórapótlékban részesülnek – közölte a vállalat.

A Penny Market Kft. vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva döntött úgy, hogy

december 24. és 26. között 230 magyarországi üzletét egységesen zárva tartja.

Az üzletlánc december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással, este 22 óráig várja a vásárlókat, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva. Az üzletlánc jelenleg 230 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és csaknem 5000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon.

A Lidl Magyarország szintén jelezte, hogy mind a 200 üzlete zárva tart december 24-én. A társaság közleményében azt írta, a család fontossága miatt döntöttek úgy, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalójuk számára szabadnapot biztosítanak. Megjegyezték, hogy a vásárlók érdekeit szem előtt tartva december 23-án meghosszabbított nyitvatartással működnek az üzleteik.

(MTI nyomán/Nyugati Fény)

Valódi Hírek