Váratlan fordulat: Fontos bejelentés érkezett az érdi vízhiányról (+ fotók)

Megkezdődött a nyomáspróba.

Mint arról kedden beszámoltunk: sorozatos csőtörés miatt szünetelt a vízszolgáltatás Érd, Diósd és Törökbálint egyes részein. A lakosságot felszólították, hogy palackos vizet is tartalékoljanak. A vízhiány miatt egy óvodát is bezártak.

Pár napja még kérdéses volt, hogy megérkeznek-e külföldről a megrendelt idomok, vagy

víz nélkül maradnak az érdiek karácsonykor.

Csütörtökön megérkeztek az alkatrészek, így le is fektethették Diósdon az új csöveket. A nyomáspróba megkezdődött, és ha nem lesznek másutt újabb, helyi csőtörések, valamennyi település polgármestere azt reméli, hogy nyugodt karácsonyuk lesz.

Csőzik László Facebook-posztban számolt be a munkálatokról.

Bejegyzését alább közöljük:

„Nézzék csak, ott vannak! A képen a kék idomok, amikkel a szakemberek kiváltották a szivárgó csőszakaszt. Megérkeztek Milánóból és a vízművek munkatársai ma már be is szerelték a Homokbánya utcában. Rá is engedték a nyomást, most izgulunk, hogy minden rendben legyen, a nyomásingadozás miatt ne legyenek lokális csőtörések.

Nagyon bízom benne, hogy minden rendben megy majd, és nyugodt karácsonyunk lesz.

Érd és a két szomszédunk, Törökbálint és Diósd ezekben a napokban csodálatos teljesítményt nyújtott. Mindenki takarékoskodott a vízzel, látjuk a számokon: drasztikusan visszaesett a fogyasztás. Ennek köszönhető, hogy nem merültek ki a tárolómedencék, és amíg ez a 600-as nagy töltőcső szerelésre várt, addig is tudtunk vizet biztosítani a város felső részében is.

Köszönjük a türelmüket, az önzetlenségüket, a szolidaritást minden érdinek, törökbálinti és diósdi polgárnak!

És persze köszönjük az éjt nappallá tevő, a hibák elhárításán dolgozó ÉTV-s szakembereknek és segítőiknek (Zimax Kft., Pulzus Kft.), hogy emberfeli erővel megoldották ezt a nehéz feladatot!”

(Csőzik László / Facebook / Nyugati Fény)

Valódi Hírek