Lázár János minden magyart meglepett egy „ajándékkal”, de ennek súlyos ára lesz

Jön az újabb kínai gyár.

Lázár János a vásárhelyi Rádió 7 csütörtöki Közös Nevező című műsorában beszélt arról, hogy „Makó és Szeged is hatalmasat dobbanthat 2024-ben és az azt követő években, komoly fejlődés előtt áll a két település, gigantikus beruházások érkeznek a két városba”.

Az építési és közlekedési miniszer tájékoztatása szerint a források vidékre összpontosításának nagy nyertesei lehetnek „az akár ellenzéki vezetésű önkormányzatok, amelyek hajlandóak és képesek az együttműködésre”. Tudatta azt is, hogy

Szegedre érkezhet például „a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházása”,

amelyet a kínai BYD elektromosautó-gyártó vállalat hozna tető alá, de elmondta azt is, hogy Makón is „óriási fejlesztések” történnek.

Makót érintve a miniszter hozzáfűzte: elkészült a Hagymatikum (sic!) 12 milliárd forintos új szárnya, megkezdődött a műszaki átadás, hamarosan indul a fürdő beüzemelése. Megállapította: a város mindezzel turisztikai központtá is válhat.

Lázár János közölte:

a kínai csomagológyár már jövő decemberben gyártani is akar a településen,

elmondása szerint ez azért „örömteli”, mert „a Continental gumigyár méltatlanul bánik a munkavállalóival, egészen elképesztő körülmények közé taszítja a makói dolgozókat”.

A miniszter Hódmezővásárhellyel kapcsolatban ugyanakkor már aggodalmát fejezte ki: szerinte „járhatatlan és sehová nem vezet az az út”, amelyre a helyi lakosok 2019-ben léptek – adott hangot sérelmeinek, utalva arra, hogy a városban ismét megválasztották Márki-Zay Pétert polgármesternek.

A miniszter elmondta: szerinte mindenhol eldönthetik a helyiek, hogy milyen utat, milyen sorsot választanak maguknak.

„Makón a makóiak, Szegeden a szegediek, Vásárhelyen a vásárhelyiek”

– rögzítette a miniszter, majd veszélyekre figyelmeztetett.

„Az a veszély fenyeget, hogy ha ez a helyzet marad a városban, ami most van,

akkor Makó és Szeged között sajnos eljelentéktelenedhet Hódmezővásárhely”

– jelentette ki Lázár János, hozzátéve, ő nagyra becsüli a vásárhelyiek „ellenállóképességét és forradalmi karakterét„, de a jelenlegi szélmalomharcuknak nem látja értelmét – fenyegetőzött passzív–agresszíven.

„Harcolni akkor érdemes, hogyha annak van célja és értelme, és van esély a győzelemre. Én attól félek, hogy Hódmezővásárhely most nagyon sokat veszít a jövőből ezekben az években, és azért nagyon sajnálom a hódmezővásárhelyieket”

– osztotta meg félelmeit.

(promenad24.hu nyomán)

Valódi Hírek