Mi folyik itt? Álruhás rendőrök bukkantak fel vidéken, és máris kiosztották a büntetéseket

Különös akcióval fülelték le a szabálytalankodókat.

Gyalogosként lépnek a zebrára a hatóság emberei, és kemény büntetéssel sújtják a szabálytalankodókat – erre hívta fel a figyelmet a minap az exonomx.hu.

Egyik olvasójuk különös történetet osztott meg: a sötétben Pilisvörösváron autózott, amikor a semmiből az előtte lévő zebrára toppant egy gyalogos. A szóban forgó sofőrnek – elmondása szerint – alig volt ideje a bokor mögül előlépő személyre reagálni,

így kikerülte a gyalogost, és továbbhajtott.

Rövidesen azonban megállították a rendőrök, majd 20 ezer forintra büntették, amiért „nem megfelelő módon közelítette meg” a gyalogátkelőt.

A hatóság emberei a sofőr érdeklődésére elárultak, hogy

egy beépített emberükkel találkozott a zebrán.

Ugyanakkor egyesek szerint a hatóság emberei az ilyen akcióval balesetveszélyes helyzetet teremtenek.

A szabályok szerint ugyanis a járművezetőnek kellő lassúsággal kell megközelítenie a gyalogátkelőket, hogy adott esetben elsőbbséget adhasson, ám a gyalogosoknak sem szabad váratlanul az úttestre lépniük, illetve nem téveszthetik meg a sofőröket.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak azonban határozott elképzelése van arról, hogy ki idéz elő balesetveszélyes szituációt.

„Elsősorban az a járművezető, aki nem a KRESZ szabályai szerint közelít meg egy gyalogos-átkelőhelyet, főleg, ha a látási viszonyok nem tökéletesek, például sötétedés idején”

– fogalmazott a hatóság, hozzátéve: felháborítónak tartják, hogy a gyalogosoknak időnként szinte az életükért küzdve kell áthaladniuk a zebrán.

Mint közölték, a tapasztalataik szerint az autósok nem tanulnak a büntetésekből, munkatársaik sokszor csak az óvatosságuknak köszönhetően úsznak meg egy-egy hasonló akciót. Megjegyezték, hogy az álruhás rendőrök bevetésével

nem a büntetések osztogatása a cél, hanem a balesetek megelőzése.

A pilisvörösvári akcióban mellesleg körülbelül 6 percenként állították ki a csekkeket a rendőrök, akik összesen 27 szabálysértőt füleltek le 3 óra alatt.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek