Hosszú idő után lépett a Mammut a plázában történő öngyilkosságok ellen

Az öngyilkosságokat szeretnék megelőzni.

Ahogy arról írtunk, néhány év leforgása alatt többen öngyilkosságot követtek el a II. kerületi Mammut bevásárlóközpontban. Mindannyian a pláza 2-es szekciójának felső szintjeiről vetették magukat a mélybe.

Amikor 2023 júliusában egy férfi ugrott le a negyedikről, a bevásárlóközpont úgy döntött, hogy segítőpontot hoznak létre. Azonban ennek ellenére néhány hónappal később, november 20-án újabb öngyilkosság történt az épületben.

Decemberben ezért magasságában kibővítették a negyedik emeleten a korlátokat, hogy ezzel tartsák távol a mélybe ugrani szándékozókat.

Magyarországon évente 40-50 ezer öngyilkosság történik. Vannak olyan helyek, amelyek eddig kifejezetten vonzzák azokat, akik véget akarnak vetni az életüknek. A Mammut II. pszichológusokkal, viselkedéskutatókkal és építészekkel vizsgálja, milyen lépéseket tehet az öngyilkosságok megelőzése érdekében.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresd fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

(Telex/Nyugati Fény)

Valódi Hírek