Fotóval: Kilőtte az égbe a tűzijátékot Varga Judit, de egészen furcsa dolog történt közben

Nagyon aggódott már a magyar emberekért.

Diadalittas kommentárral jelentkezett Facebook-oldalán Varga Judit, miután kiderült: az Európai Bizottság szerdán jóváhagyta Magyarország számára a visszatartott uniós támogatások folyósítását, amely közel tízmilliárd eurót (mintegy 3800 milliárd forintot) jelent.

Varga azt írta: „az igazságügyi csomag kipipálásával (?) a magyar embereknek régóta jogosan járó (!), jelentős mértékű uniós forráshoz férhet hozzá hazánk”.

A volt igazságügyi miniszter „enyhe” csúsztatással élt bejegyzésében, hiszen mint írta: „a mai nappal felszabadulhatnak a befagyasztott uniós pénzek”. Ugyanakkor a valóság az, hogy

a befagyasztott pénzeknek csak egy része szabadult fel,

a kohéziós alapban zárolt források egy része továbbra is blokkolva marad, ugyanis a brüsszeli testület tovább vizsgálja a magyarországi jogállamisággal kapcsolatos kérdéseket.

Varga Judit „győzelmi jelentését” alább közöljük:

„Ez csapatmunka volt!

Küldetés teljesítve, vállalások végrehajtva,

minden kérdés megválaszolva. ✅

Már az Európai Bizottság is kénytelen elismerni, hogy Magyarország példamutatóan és maradéktalanul teljesítette az igazságügyi csomagban foglalt vállalásokat. Az igazságszolgáltatással kapcsolatos mérföldkövek a Brüsszellel való megállapodás kiemelten fontos elemeit képezik, melyek megtárgyalását és végrehajtását a legnagyobb nemzetközi ellenszélben és médiazajban kellett végigvinnie Magyarországnak.

Az igazságügyi csomag kipipálásával

a magyar embereknek régóta jogosan járó,

jelentős mértékű uniós forráshoz férhet hozzá hazánk.

Megtisztelő, hogy miniszterségem idején részese lehettem annak a csapatnak, amely végigharcolta a csomag körüli vitákat, melyeknek köszönhetően

a mai nappal felszabadulhatnak a befagyasztott uniós pénzek.

Bóka miniszter úrnak pedig gratulálok ehhez rendkívüli eredményhez, amely nemcsak a magyar kormányzat felkészültségéről tesz tanúbizonyságot, hanem a magyar emberek hihetetlen elszántságáról és kitartásáról is.

Továbbá köszönjük a bírák és bírósági vezetők együttműködését!”

(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek