Dagad a gigabotrány: Kőkeményen beolvasott az őrjöngő Bayer Zsoltnak Farkasházy Tivadar

Nem hagyja magát.

Egy focidrukkerbe nehéz annál aljasabb módon beleállni, mint hogy azt állítjuk, nem a magyar válogatott mellett áll. Farkasházy Tivadar ráadásul nem csupán rajong a fociért: négy könyvet is írt a sportról.

Farkasházy 2015 októberében az ATV stúdiójában beszélgetett Kálmán Olgával. Itt hangzott el az a félmondat is,

hogyha kikapunk, akkor mindig azzal vigasztalom magamat, hogy Orbán Viktornak szereztünk egy rossz napot”.

A csatorna aznap ezzel a kontextusból kiragadott állítást a fideszes propaganda nagyon gyorsan felkapta, és elferdítette. Farkasházy végül 2022-ben fordult a bírósághoz. Hogy ezt miért lépte meg hét évvel a történtek után?

„Azért, hogy véget vessek ennek az életemet keserítő őrületnek. Hogy papírom legyen arról, nem igaz, hogy azt mondtam, hogy a magyar válogatott ellen szurkolok, és hogy aki ezt állítja, az hazudik”

– mondta el a 24.hu-nak adott interjújában.

Szerinte az ellenzék még mindig nem érti, hogy aki nem a magyar sportolóknak szurkol, az belesétál a Fidesz csapdájába – és ezzel megbélyegezhetővé válik.

Az egész életét sportbolondként élő Farkasházy természetesen a hazai válogatottnak szurkolt a magyar–bolgár-meccsen is, ahol, ahogy arról írtunk, elszabadult a pokol. A rendőrségnek vízágyúkkal kellett megfékeznie a szurkolókat.

Szoboszlai Dominik és Marco Rossi előtt is kalapot emel, akik megérdemelt munkával, csoportelsőként juttatták ki a csapatot az Eb-re. Orbán viszont

gátlástalanul politikát csinál a sportsikerekből, évi négyszázmilliárdot költve az élsportra„.

Farkasházy életének ötéves kora óta része a sport: elvált édesanyja akkortájt vitte először lóversenyre. Nem sokkal később árulta el a fiának, hogy esténként

igazából zsugázni jár a Béke Szállóba, én meg arra kértem, hagyja a dagadt ruhát másra, vigyen engem is a Békébe, ígérem, jó leszek

– árulta el. Itt ismerkedett meg az első focistával, Csikar Sándorral is. A Béke Szállóban töltött éjszakák után talán nem is olyan meglepő, hogy Nagy Imre 1956-os beszédét a Parlament előtt hallgatta végig tízévesen.

A Kossuth téri sortűznél is ott volt. „Egyszer csak kelepelést hallottam, tíz és fél évesen nem tudtam, hogy így szól egy sortűz, szaladt mindenki, ezért szaladtam én is” mondta.

Az atrocitások, úgy tűnik, végigkísérik az életét.

Nekem 1999-ben Molotov-koktéllal felgyújtották a kocsimat, és a saját bőrömön tapasztaltam, hogy a szurkolói világban korántsem veszélytelen, ha rágalmazzák az embert

– mondta. Innen már érthető, hogy hét év távlatából is fontosnak érezte, hogy a bíróságon kérjen elégtételt az őt ért hamis vádak miatt. A törvényszék friss döntése igazságot szolgáltatott neki.

A fideszes propagandisták őt illető kritikájára úgy reagált:

Tényleg sz*rok én arra, mit ír rólam a Bohár meg a Bayer. Az írásaik következménye üt szíven olykor. Például az, amikor még 2016-ban két nő leköpött miatta az utcán. Szó szerint fröcsögtek a gyűlölettől, nyilván fogalmuk nem volt se rólam, se a fociról, ha megkérdeztem volna őket, hány félidőből áll egy meccs, nem találják el, csak azt vélték tudni, hogy én »mindig a magyarok ellen szurkolok«.

 

Valódi Hírek