Mi a fene történt? Hatalmasra duzzadt a honvédelmi miniszter bukszája

A tárcavezető a leggazdagabb magyarok közé kerülhetne a méretes vagyonával.

A leggazdagabb magyar üzletemberek névsorába is beférne Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, a tárcavezetőnek ugyanis elég nagy summát sikerült összegyűjtenie az utóbbi pár évben – részletezte hétfőn a 24.hu.

Mint emlékeztettek, Szalay-Bobrovniczky 2020-ban részesedést szerzett egy fővárosi kaszinóbizniszben, majd rövidesen egy orosz üzlettárs segítségével 1 milliárd eurós értékű üzletbe kezdett – vasúti kocsikat gyártottak az egyiptomi vasútnak.

Mindemellett a tárcavezető – nem meglepő módon – belekóstolt a hadiiparba, ám tavalyi kinevezése után sorra szállt ki az érdekeltségeiből, vagyonkezelő cége, a London Capital Zrt. azonban

szép nyereséget termelt neki 2022 végére

– a dokumentumok szerint az összeg körülbelül 19 milliárd forintra rúgott. Ez a pénz két nagyobb tételből állhatott össze: 11,1 milliárd forint volt a bankszámlán, 8,1 milliárd forint pedig „egyéb követelés”-ként jelent meg a dokumentumokban.

A portál érdeklődött a honvédelmi miniszternél többek között arról, hogy mennyiért adta el a kaszinórészvényeit, illetve hogy a London Capital számláján lévő több mint 11 milliárd forint honnan érkezett. A tárcavezető egyelőre nem válaszolt a kérdésekre.

Mindenesetre Szalay-Bobrovniczky így a 100 leggazdagabb magyar közé kerülhetne, ám a szabályok szerint a toplistán nem szerepelnek például politikusok, az ő vagyonukat nem rangsorolják – árulta el a portálnak Szakonyi Péter, a kiadvány szerkesztője.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/12/06/valami-keszul-falrengeto-bejelentessel-rukkolt-elo-a-honvedelmi-miniszter

Valódi Hírek