Donáth Anna tanácsadójaként dolgozik a 24.hu volt főszerkesztője

Újságírásból a politikába.

Donáth Anna helyi asszisztenseként (local assistant) dolgozik a 24.hu nevű hírportál korábbi főszerkesztője, Kustánczi Norbert – vette észre a Nyugati Fény az Európai Parlament honlapján.

A helyi asszisztenseknek az akkreditált parlamenti asszisztensekkel ellentétben nincs jogi státuszuk, így nem az EP-vel, hanem egy-egy képviselővel személyesen állnak szerződésben. Személyes tanácsadóknak lehet őket titulálni leginkább.

Kustánczi sem a Facebook-, sem a LinkedIn-oldalán nem tünteti fel, hogy politikai munkát végez, és a Momentum EP-képviselőjének dolgozik: mindkét hivatalos oldalán addig ismerhető meg az életrajza, hogy a 24.hu és a zoom.hu főszerkesztése után az Uniomedia tartalomelőállítási vezérigazgatójaként folytatta.

montázs: Nyugati Fény / felhasznált képek: Donáth Anna (Instagram) és Kustánczi Norbert (LinkedIn)

Az, hogy ki ad tanácsokat Donáth Annának, azért is lehet sokakat érdeklő kérdés, mert az elmúlt hetekben a Momentum tényleges elnökeként viselkedő EP-képviselője éles támadást indított pártja korábbi választási szövetségese, a Demokratikus Koalíció ellen.

A botrány miatt a napokban kilépett a Momentumból Nyirati Klára, Baja polgármestere, amivel a liberális párt az utolsó vidéki polgármesterét veszítette el.

Szintén Nyirati Klára közléséből tudjuk, hogy Donáth Anna politikáját élesen bírálta a Momentumon belül Fekete-Győr András korábbi pártelnök és Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere is.

 

Valódi Hírek