Itt a botrány: Pofátlan fejlemény Bayer Zsolt feleségének milliárdos mutyija ügyében

Eltussolták.

Októberben a DK írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a Bayer Zsolt felesége, Matusovits Andrea által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat többmilliárdos covidteszt-beszerzéseinek ügyében.

Mint ismert, a vérellátó szolgálat Bayer feleségének igazgatói jóváhagyásával fizetett ki több milliárd forintot PCR-tesztekért egy cégnek, amelyet éppen Bayer feleségének ismerősei vezettek — ismertette Sebián-Petrovszki László, a DK parlamenti képviselője.

Az írásbeli kérdést Polt Péter feljelentésként értékelte és a rendőrséghez továbbította, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetője azonban a napokban közölte:

a rendőrség nem indít nyomozást,

mert semmi gyanúsat nem találtak az ügyben.

Ahogy tehát az Orbán-kormány eddigi összes piszkos ügyét, úgy Bayerné ügyét is a szőnyeg alá söpörte Orbán hatalmi gépezete — közölte Sebián-Petrovszki.

A képviselő hozzátette: a Demokratikus Koalíció szerint csak a Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya tudja megakadályozni, hogy az Orbán-kormány és milliárdos üzleti körei még több pénzt lopjanak ki az egészségügyből. Csak egy erős állami egészségügy állíthatja meg a kormányváltás után, hogy Orbánék magán-egészségügyi cégeket juttassanak milliárdos profithoz a magyar adófizetők pénzéből, miközben az állami kórházak és rendelők egyre rosszabb állapotban vannak, eladósodnak és orvoshiánytól szenvednek.

Ezért Dobrev Klára Árnyékkormánya szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – közölte Sebián-Petrovszki László.

Videó:


.

Valódi Hírek