Elindult a Volán-sztrájk: Itt a gigalista, hol bénul meg a forgalom vasárnap és hétfőn

Részletesen bemutatták, hol nem közlekednek a járatok.

Beszámoltunk róla, hogy az ország jelentős részén leáll a forgalom vasárnap és hétfőn, miután az állami közlekedési társaság, a Volánbusz szakszervezete, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet még mindig nem tudott megegyezni a közlekedési társasággal a jövő évi bértábláról.

A tetemes listát a vasárnap nem közlekedő járatokról >>ITT<<, míg a hétfőn leálló buszokról >>ITT<< találod.

Időközben az autóbusz-szakszervezet sztrájktöréssel vádolta meg azon dolgozókat, akik a hivatalosan meghirdetett járattörlések ellenére is felveszik a munkát. A Volánbusz ugyanis a pénteki bejegyzésben belengette: abban az esetben, ha egy dolgozó mégis úgy dönt, nem vesz részt a sztrájkban, az érintett járat mégis közlekedik.

A munkabeszüntetés nagyságát egyébként jól jelzi, hogy a közlekedési szakszervezet szerint a mostani a rendszerváltás óta eltelt idő legnagyobb (sztrájkja). Ez az esemény tehát jól jelzi, mekkora elégedetlenség tapasztalható a Volánbusz dolgozói körében. Vasárnap a járatok harmadát, míg a hétfői munkanapon közel a felét törölték. Az egyik leállt autóbusz elől fotót is közöltek a munkabeszüntetésben részt vevők.

(Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet/Facebook/Volánbusz/Nyugati Fény)

(Címlapfotó: SZAKSZ/Facebook)

Valódi Hírek