Mi folyik itt? Itt vannak a kormányzati leszámolás részletei

Zajlanak az átalakítások.

Fontos változások történnek a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnál. Nagy Márton miniszter tárcája ugyanis januártól a Nemzetgazdasági Minisztérium nevet fogja majd viselni.

Minderről novemberben nyújtotta be azt a törvényjavaslatot Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, amelynek értelmében Magyarország minisztériumainak felsorolása kiegészül a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal. Az új tárca vezetésével Navracsics Tibort bízták meg.

A Nemzetgazdasági Minisztérium korábban egyébként a második, valamint a harmadik Orbán-kormány idején, 2010 és 2018 között működött. Még Matolcsy György irányításával kezdte meg működését 2010-ben, majd Matolcsy 2013-as, jegybankelnöki kinevezésével Varga Mihály kapta meg a tárcát. Jogutódja a Pénzügyminisztérium lett, vezetője szintén Varga Mihály lett.

Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának (ÖNET) ülésén Pintér Sándor belügyminiszter és Navracsics Tibor pedig azt jelentették be, hogy 2024. január 1-jétől

az önkormányzati terület a Belügyminisztériumtól a most létrejövő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumhoz kerül.

„Az államigazgatás, az önkormányzatok, a területfejlesztés és az uniós források egy szaktárcához tartozik majd, így teljeskörű lehetőség lesz arra, hogy összehangolják Magyarország fejlesztéspolitikáját”

– írták a Belügyminisztérium közleményében.

Navracsics Tibor közölte, a létrejövő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériuma „partnerséget ajánl és kér” az önkormányzatoktól a közös munkához.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek