Valami gáz van? Orbánnak el kell rohannia, miután összerúgta a port az EU-val

Mi lesz ebből?

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök csütörtökön munkavacsorán tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel Párizsban, az Elysée Palotában erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Közben a francia államfő hivatala közzétette a tervezett tárgyalási témaköröket.

Az Elysée-palotának a sajtó számára kiküldött tájékoztatása szerint a két vezető megvitatja a december 14-i és 15-i Európai Tanács napirendjén szereplő különböző témákat, köztük az Ukrajnának nyújtott európai támogatás aspektusait, a közel-keleti helyzetet, a bővítéssel és az Európai Unió reformjával kapcsolatos kérdéseket. Szóba kerülnek majd EU-s biztonsági és védelmi ügyek, valamint a 2021-2027-es többéves pénzügyi keret felülvizsgálata is.

Beszámoltunk róla, hogy Orbán blokkolja Ukrajna EU– és NATO-csatlakozását. Pártja olyannyira ellenzi a bővítést, hogy még határozati javaslatot is benyújtott a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté annak elutasításáról. A témában kedden este Rónai Sándor árnyék-külügyminiszter is megszólalt, aki azt mondta: mindez Vlagyimir Putyin érdekében és parancsára történt.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek