Meghalt Andresz Kati, az egyik legismertebb magyar szinkronszínész

Nyugodjon békében!

68 éves korában elhunyt Andresz Kati magyar színésznő, szinkronszínésznő.

Andresz Kati 1978-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Szintén ebben az évben a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja lett.

1981–1984 között a Pécsi Nemzeti Színház, 1984–1986 között pedig a győri Kisfaludy Színház színésze volt.

1986–1987 között a szolnoki Szigligeti Színházban játszott, 1987-ben a Jurta Színház alkalmazottja volt, majd 1988-tól szabadúszóként dolgozott.

„Mindannyian, akik a Mozit, TV-t folyamatosan nyomon követik, tudják, régebben méltán világhírű volt a magyar szinkron… manapság, a piacgazdaság korában már más idők járnak, de azért e nehezebb körülmények közepette is van még presztízse a »szakmának« !

Kati színpadi szerepei, irodalmi estjei mellett, amikben magam is láttam,

évtizedek óta egyik ikonja a magyar szinkronnak

(kölcsönözte különleges orgánumát már többek közt Romy Schneidernek, Susan Sarandonnak, és például a közkedvelt Szulejmán sorozatban a mindenki által tisztelt AfifeAsszony hangja is volt… Általa a török színésznő csodásan szólalt meg magyarul), de eddig semmilyen elismerésben nem részesült,

ám Ő nem panaszkodott, csendben, szerényen tette a dolgát, és vitte családját is a hátán”

írták a színésznőről a BorArtRoom blogon.

„Andresz Kati a mai napon elhunyt.

Szívünkben hatalmas űrt hagyott,

hiszen őt volt lehetőségünk személyesen is megismerni. Végtelen kedvessége pedig a szinkront kedvelők ezreit (mit ezreit, százezreit!) tette azonnal rajongóvá. Ki ne emlékezne a Harry Potter-filmekben nyújtott páratlan alakítására, a Weasley-család anyukájaként? De több, mint 1650 szinkronmunkája közül bőven találunk más említenivalót is”

írták a Szinkronjunkie blog Facebook-oldalán.

(Szinkronjunkie blog/Facebook)

Valódi Hírek