Lehullt a lepel: Kiderült, mennyi pénzt keresne Orbán Viktor Mikulásként

Nocsak!

Mindenhol alkalmi Mikulásokkal találkozhatunk, most utánajártak, mennyit is lehet keresni, ha Mikulásnak állunk.

15 éve még hólapátolásra kerestek télen alkalmi munkásokat, sok férfi tudta így kiegészíteni a keresetét. Ma hó ritkábban esik – igaz, 5 centi már komoly fennakadásokat okoz a MÁV-nál – alkalmi Mikulásokra viszont megugrott a kereslet. Természetesen a férfiak vannak előnyben. Elég egy piros jelmez, sapka, szakáll, esetleg a derekat vastagító párna – kivéve annak, akinek nincs rá szüksége –, és jelentkezhetünk is. Vagy mégsem?

A profi mikulások ma már Mikulás-tanfolyamot végeznek.

És természetesen elengedhetetlen, hogy számlaképesek legyenek, hiszen alkalmi munkáról van szó, a bejelentés nem jöhet szóba.

A munkájukat 16 pontos etikai kódex (sic!) szabályozza, hiszen senki nem vágyik egy pálinkaszagú, dohányzó Télapóra, a gyerekek meg pláne nem. Az etikai kódex még azt is külön hangsúlyozza, hogy a Mikulás számlát állít ki a szolgáltatásról és ügyelve, hogy a gyermekek ne lássák, diszkréten adja át a megrendelőnek.

De mennyit lehet vele keresni? Egy profi Mikulásnak a tanfolyam elvégzése után úgy tűnik, van mit a tejbe aprítania. Pláne azóta, amióta évente már nem csak egy napra bukkannak fel, hiszen a karácsony előtti időszakban egyre többször találkozhatunk velük.

Egy családoknak szánt félórás műsor Budapesten 24 500 forintba kerül,

illetve a főváros határain kívül ehhez hozzáadódik az útiköltség.

Hozzátesszük: ha valaki Mikulásként helyezkedne el, jobb, ha több lábon áll. Januártól novemberig ugyanis munka nélkül maradnak a vörös köpenyes szakállasok, így a pár napos télapói munkakör legfeljebb keresetkiegészítésre alkalmas. A többmilliós fizetéssel rendelkező miniszterelnök így az öltönyt bizonyára nem cseréli piros köpenyre.

(novekedes.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek