Összevissza hazudozott Novák Katalin a dubaji klímacsúcson, kegyetlenül kiakadt rá az LMP

Helyretették az államfőt.

Novák Katalin pénteken felszólalt az ENSZ 2023. évi klímaváltozási konferenciáján, a COP28-on, ahol arról magyarázott, hogy a magyar kormány mindent megtesz a globális fölmelegedés lassítása érdekében.

„Magyarország elvégezte a házi feladatát. A miénk a világ egyik legambiciózusabb klímaprogramja. Jelentősen csökkentettük a szén-dioxid-kibocsátásunkat, miközben növeltük a gazdasági termelékenységet. A 2030-ra kitűzött megújulóenergia-célkitűzésünket a becslések szerint már 2026-ra elérjük.

Az üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó 2030-as célunk az 1990-es szint 50%-a. Magyarország élen jár a zöld energia előállításában és tárolásában, és nem mondunk le a kibocsátásmentes atomenergia felhasználásáról sem”

– magyarázta a köztársasági elnök, aki felszólalásának második felében a család és a gyermekvállalás fontosságáról beszélt.

Novák Katalin a 2023-as dubaji klímacsúcson

Az LMP vasárnap közleményben reagált az államfő beszédére. Szerintük Novák Katalin szónoklata

„csúsztatások és valótlanságok sora, mellyel az államfő bebizonyította, hogy kizárólag az Orbán-kormánnyal szemben lehet ma Magyarországon zöldpolitikát csinálni.”

Az LMP nem ért egyet azzal, hogy a túlnépesedés nem probléma a világban, sem azzal, hogy

„a kiherélt magyar klímaprogram az egyik legambiciózusabb a világon úgy, hogy a következő években 3 súlyosan szennyező gázerőművet épít a kormány azért, hogy kiszolgáltassuk magunkat az ázsiai multiknak.”

Az államfő szavaival ellentétben Magyarország a zöldenergia-termelésben sem jár élen az LMP szerint, hiszen

„az atomenergia-termelés kapacitásának növelése csak visszavet minket a fenntarthatósági pályán, a szélerőművek telepítési tilalma továbbra is érvényben van, miközben a napenergia lakossági felhasználását is ellehetetlenítették, a szükséges hálózati fejlesztéseket nem végezte el a kormány, illetve még büntetőadóval is sújtja azokat.”

– áll a zöldpárt közleményében.

Valódi Hírek