Figyelem! Orbán Viktor kulcsfontosságú bejelentést tett a nyugdíjakról – itt vannak a részletek

Nem aprózta el.

Fontos bejelentést tett a miniszterelnök a nyugdíjakról pénteken. Orbán Viktor Magyarország Kormánya Facebook-oldalán közölte a részleteket.

„Vállaltuk, a nyugdíjak értékét jövőre is megvédjük. Januárban meglesz a 6 százalékos nyugdíjemelés, februárban ki tudjuk fizetni a 13. havi nyugdíjat is”

– tudatta Orbán a kormány Facebook-oldalán.

A kormányzat közösségi oldalán pénteken arról is tájékoztattak, hogy kibővítették az otthonteremtés rendszerét, és – vélekedtek –

„a 40 év alattiak között a saját otthonnal rendelkezők aránya 75 százalékos (?).

„Helytelen az ukrajnai háborút egyenesen az uniós költségvetési forrásokból támogatni. A nemzeti konzultációban erről is megkérdezzük a magyarokat. A háború támogatása szétverte az uniós költségvetést, elfogyott a pénz. Ha Ukrajnának pénzt akarnak adni, az történjen egy külön alapból”

– írták.

A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában azt is közölte: Ukrajna uniós tagsága ma szerinte „nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel”. A kormányfő úgy vélekedett, nem kell napirendre tűzni az Ukrajna EU-csatlakozásáról szóló tárgyalásokat. Mindezt rögzítették a kormányzat hivatalos közösségi oldalán is.

(Magyarország Kormánya/Facebook)

Valódi Hírek