Váratlan fordulat: Navracsics Tibor már örömmámorban úszott, de hirtelen ideért a brüsszeli tornádó a rossz hírrel

Ez kemény.

„Nem tett eleget a magyar kormány a jogállamisági feltételességi eljárásban ahhoz, hogy pozitív értékelést adjunk és így lezárhassuk a jogállamisági eljárást”

– jelentette ki Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési biztosa egy csütörtök délutáni brüsszeli sajtótájékoztatón.

„Azon a területen, amelyért én vagyok a felelős – a jogállamisági feltételességi eljárásért –

nincs olyan mértékű előrehaladás,

amely lehetővé tenné számunkra, hogy pozitív értékelést adhassunk a források felszabadításához”

– közölte az uniós biztos a Reuters hírügynökség beszámolója szerint.

Ezt követően az uniós biztos nyomatékosította: semmiben sem tárgyalnak a magyar kormánnyal, amíg Orbán Viktorék nem teszik meg a megfelelő lépéseket az EU-s pénzek ügyében.

„Mi nem tárgyalunk semmiről Magyarországgal.

Megmondtuk, hogy mire van szükségünk, és most Magyarország dolga, hogy bemutassa a válaszokat, és mi a válaszokat tudjuk értékelni”

– tette világossá Johannes Hahn.

Mint korábban megírtuk, mintegy egymilliárd eurónyi befagyasztott uniós forrás utalását engedélyezné az Európai Bizottság a magyar kormány számára, amennyiben az uniós pénzügyminiszterek ezt jóváhagyják. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter ezzel kapcsolatban azt mondta:

„örömmel értesültek arról”,

hogy a tárgyalások eredményeként az Európai Bizottság végre lehetővé tette, hogy Magyarország hozzáférjen az európai uniós forrásokhoz, és „megkezdődött azok folyósítása” (?!).

Ugyanakkor Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában kedden már úgy értékelt: az uniós pénzek fennmaradó részével kapcsolatban

már egyáltalán nem ilyen optimista.

Úgy tűnik, a miniszter kételyei nem voltak alaptalanok, továbbra sem érkeznek az uniós források Magyarországra, amiért az Orbán-kormány nem hajlandó eleget tenni a feltételeknek.

(reuters.com / portfolio.hu nyomán)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/11/29/navracsics-tibor-rendkivuli-bejelentest-tett-az-eu-s-penzekrol-de-valami-nagyon-nem-stimmel-video

Valódi Hírek