Lehullt a lepel: Semjén Zsolt végre elárulta, miért hergelik az embereket a nemzeti konzultációval

Tudatta, „harcban álluk Brüsszellel”.

„Meg kell védeni Magyarország keresztény civilizációját az Európára zúduló iszlám inváziótól”

– magyarázta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a nemzeti konzultáció keddi siófoki állomásán.

Az MTI közlése szerint Semjén Zsolt kijelentette:

„a keresztény civilizációt úgy védhetjük meg, ha kitöltjük a nemzeti konzultációt,

ezzel felhatalmazást adva a kormánynak, hogy Brüsszelben is meg tudja védeni a keresztény kultúránkat, nemzeti szuverenitásunkat, családjainkat”.

Szavai szerint

„három kérdésben is harcban állunk Brüsszellel”.

Az első, hogy nem engedjük be az illegális migrációt Magyarországra, szó sem lehet kötelező betelepítési kvótáról – jelentette ki.

A másik kulcsfontosságú téma szerinte Ukrajna. Ezzel kapcsolatban Semjén Zsolt úgy véle: a nyugati terv az volt, hogy Ukrajna megnyeri a háborút nyugati segítséggel, „azonban nyilvánvalóvá vált, hogy az ukrán ellentámadás kudarc, a szankcióktól az orosz gazdaság nem roppant meg, és Putyin elnök sem rendült meg hatalmában” (?).

„Ezzel ellentétben

Európa belerokkant a szankciókba”

– fogalmazott, hozzátéve: ebből szerinte az következik, hogy egy új Ukrajna-stratégiára van szükség.

Irreális, hogy most Ukrajnát felvegyük az Unióba – hangoztatta Orbán Viktor helyettese.

Semjén Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy „válaszolni kell arra a kérdésre, hol van Ukrajna határa?”. Van egy nemzetközi jogilag elismert határa, ám jelentős területeit az orosz hadsereg ellenőrzi – mondta. Lakossága többsége elhagyta Ukrajnát, és állam létét is az EU segélyei tartják fent – fejtegette.

A miniszterelnök-helyettes közölte: ha Ukrajna uniós országgá válna, akkor egy háborúban álló országot vennénk fel az unióba, és könnyen háborús konfliktusban találnánk magunkat.

„Ráadásul attól kezdve az agrártámogatások,

a kohéziós pénzek Ukrajnába mennének”

– panaszolta Semjén Zsolt.

Azt mondta: nem reális Ukrajna felvétele az Európai Unióba, hanem egy speciális státuszt kell ajánlani az országnak, mint például Törökország esetében.

Semjén Zsolt az Orbán-kormány „gyermekvédelminek” nevezett kirekesztő törvényével kapcsolatban elmondta: a gyerekek sze*uális felvilágosítása a szülőkre tartozik, nem pedig LMBTQ lobbi-csoportokra.

Valódi Hírek