Betelt a pohár: Rendkívüli akcióba kezdtek a neves gimnázium diákjai, amiért Pintérék kicsinálnák az iskolájukat (+videó)

Meg akarják menteni az iskolát.

Bezárhat csütörtökön a Qualitas Gimnázium, ezért több mint 200, köztük nagy számú tanulási nehézségekkel küzdő diáknak kell új iskolát keresnie. Most a diákok összefogtak, és egy 9 pontos felhívást tettek közzé, hogy megmentsék iskolájukat. Az ATV Híradójának arról számoltak be, hogy korábban még sehol nem érezték olyan jól magukat, mint ebben az intézményben.

Az iskolában már most a karácsonyt ünnepelték, a diákok gyertyát gyújtottak, és alkalomhoz illő zenét hallgattak. Az egyik tanuló, Molnár Csongor azt mondta, tudják, hogy még messze a karácsony, de együtt akarták megünnepelni, mert 5 éve ez a szokás, és hogyha már búcsúzni kell az iskolától, akkor ez legalább legyen hangulatos.

Mint ismert, ez az az iskola, ahol még szeptemberben tanítási idő alatt megjelent a bírósági végrehajtó, és hangosbemondón közölte, hogy tavaly októberben elárvereztette az alapítványi iskola épületét. Majd ezt követően mindenkit felszólított arra, hogy azonnal hagyják el az épületet. Ugyan később találtak egy új ingatlant, annak a működési engedélyével volt gond, mert azt elutasította a Fővárosi Kormányhivatal.

Ott Ferenc igazgató elmondta, az iskola a kilakoltatás után egy héten belül megtalálta új helyét, amelynek bérbevételéről szeptember 22-én meg is állapodtak, mint mondta, a működési engedélyen kívül minden dokumentumot csatoltak.

Amennyiben nem kapják meg a működési engedélyt, úgy

az iskola november 30-án bezár.

Az egyik diák, Kukla Melinda elmondta, egyelőre mindenki próbál nyugodt maradni, és azt szeretnék elérni, hogy megmentsék az iskolát. A diákok ezért egy 9 pontos felhívást is írtak, amelyben például azt kérték, hogy legyenek tekintettel a gimnáziumban tanuló SNI-s (sajátos nevelési igényű) diákokra, hiszen sokuknak ez az utolsó esélye arra, hogy megfelelő oktatában részesüljön. Egyik közülük Szoó Nadin, aki azt mondta, azért is szeretnék megmenteni az iskolát, mert nagyon jó a közösség, nagyon jók a tanárok, és most érzi azt először, hogy tényleg oda tud figyelni az órán, mert annyira érdekesen adják le a tananyagot.

Videó:

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek