Szívszorító videó: Megszólt Iványi Gábor a Telex gusztustalan támadása után

Alattomos támadást emleget az evangéliumi testvérközösség vezetője.

Hazug rágalmaktól és csúsztatásoktól hemzsegő cikket írt a Telex nevű portál az Orbán-rezsim által évek óta fojtogatott Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségről (MET).

A sokak szemében ellenzékinek tartott, valójában inkább felsőbbrendű arroganciában és kényszerközépen egyensúlyozásban utazó hírportál ezúttal a fideszes propagandalapokon is túltett, amikor megjelentette Iványi Gábor egyházáról az

Akkor sem volt B tervük Iványiéknak, amikor már milliárdos tartozásaik voltak

című cikkét.

Balra a telex.hu karaktergyilkos cikkét jegyző Mizsur András, jobbra Iványi Gábor, A Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője / montázs: Nyugati Fény

Mint arra az Amerikai Népszavában Bartus László rámutat:

A Telex cikke mindvégig inkorrekt, sugalmazó és hangulatkeltő, olyan stílusban íródott, amivel az újság minden alap nélkül bizalmatlanságot igyekszik kelteni Iványi Gábor és egyháza ellen.

Például ilyen megfogalmazásokat alkalmaz: >>A NAV házkutatásával vált nyilvánvalóvá, hogy valami nagyon nincs rendben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnél<<.

Mintha a MET környékén nem lenne valami rendben, mintha takargatnának valamit, mintha rajtuk múlott volna bármi, s nem tőlük vette volna el az Orbán-rendszer a jogaikat és a pénzüket.

Miközben az egyház képviselője elmondta, hogy amíg az egyházi státuszukat és az azzal járó normatív támogatásokat el nem vették, addig Iványi Gábor egyháza soha senkinek és semmivel nem tartozott. A helyzetet törvénytelenül az Orbán-rezsim hozta létre.

Az Iványiékat hibáztató cikkében a Telex átveszi egy szélhámos kókler, bizonyos Meleg Sándor érveit, akinek a sértettsége az egyházakkal szembeni irigységen alapul, és aki minden egyházi szociális munkát ellenez.

A Telex a legteljesebb mértékben magáévá teszi egy ellenséges ember látásmódját és minden bizonyíték nélkül, hosszan közli a hazugságait.

A brutális telexes karaktergyilkos támadás után két nappal, vasárnapi igehirdetésén szólalt meg Iványi Gábor, a videót itt nézheted meg:


.

Bartus László teljes cikkét a témában >>ITT<< találod, néhány hete pedig Varga Attila beszélt egy interjúban a mostani telexesek korábbi etikátlan húzásairól, azt itt olvashatod:

Nem tisztességes eljárást folytattak a Telex alapítói — Kipakolt a régi indexes Varga Attila

.

 

Valódi Hírek