Szijjártó Péter rendkívüli bejelentést tett: Elindult harcolni az ellenségeivel

Jelezte, „egymásnak fognak feszülni”.

„Az elmúlt évek elhibázott brüsszeli döntései oda vezettek, hogy az európai versenyképesség mélypontra került. Immáron csak harmadik helyen állunk a világgazdasági teljesítményhez való hozzájárulás tekintetében, ráadásul az elmúlt évtizedek legrosszabb értékével”

– mesélte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn, az uniós Külügyi Tanács ülése előtt.

Azt állította, közben a földgázért négyszer annyit kell fizetni Európában, mint Észak-Amerikában, a villanyáram ára pedig triplája a kínainak.

Hozzátette: miközben az európai növekedésnek sokáig biztos alapját adó kelet-nyugati együttműködést szálanként vágják el, immár a tizenkettedik szankciós csomagról vitázunk úgy, hogy az eddigi tizenegy hatásairól továbbra sem készült semmifajta őszinte elemzés.

„Ma Brüsszelben, a Külügyi Tanács ülésén újra egymásnak feszülünk:

mi az európai versenyképesség javulását szeretnénk, és nagymértékben ehhez hozzá is járulunk, hiszen idén is számos olyan beruházásért folytatott versenyt nyertünk meg, ahol az alternatíva egy-egy EU-n kívüli helyszín lett volna”

– magyarázta Szijjártó.

Az idei évi „magyar beruházási rekord” az európai gazdaságot is erősíti, érdemes lenne tehát európai szinten is alkalmazni az alapvetését: a kelet-nyugat gazdasági együttműködést nem veszélyként, hanem egy nagy lehetőségként kell felfogni – fűzte hozzá.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek