Novák Katalin nagyon benézett valamit, amikor Egyiptom elnökével találkozott

Érdekes elmélete van.

Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn Egyiptomba utazott, ahol találkozott Abdel Fattáh al-Szíszí elnökkel.

Azt még csak-csak lehet érteni, hogy mire gondolt a Facebookoldalán, amikor a találkozó kapcsán azt írta: mindketten békét szeretnének a szomszédjuknál, hiszen Egyiptom valóban meghatározó hatalom Izrael és Gáza szomszédságában, így tényleges súlya van a Hamász támadása után kitört háború rendezésénél.

De, hogy mire gondolt, amikor azt írta,

„családi értékek védelmében is szövetségesek vagyunk”,

arról egy többnejűségben hívő muszlim vezető és a magát keresztény családi értékek védelmezőjének beállító magyar köztársasági elnök esetében nem nagyon van ötletünk.

A teljes bejegyzés szövegét változtatás nélkül közöljük:

„Béke és biztonság – Egyiptom elnökével találkoztam

Egyiptomi hivatalos látogatásom kezdetén Abdel Fattáh al-Szíszí elnök fogadott. Egyiptom szerepe a régió stabilitásában megkérdőjelezhetetlen.

Országaink sok mindenben különböznek ugyan, de tiszteljük egymást, és stratégiai partnerek vagyunk a béke megteremtésében és a biztonság garantálásában.

Egyetértettünk abban, hogy szomszédainknál mihamarabb békére van szükség. Az illegális migráció elleni fellépés is összeköt bennünket.

A gazdaság és a felsőoktatás területén is szorosabbra fűzzük a kapcsolatokat, de a családi értékek védelmében is szövetségesek vagyunk. Várjuk elnök urat jövőre Magyarországra!”

(Novák Katalin/Facebook)

Valódi Hírek