Elképesztő műsort adott elő Varga Judit: Orbán bukott minisztere elárulta, mi a tervük az EU-val

Úgy gondolja, „Európa kifordult önmagából”.

Az európai szuverenista erőknek vissza kell vezetniük Európát az „ész ösvényére”, mert az Európai Unió letért eredeti útjáról – figyelmeztetett a bukott igazságügyi miniszter pénteken Budapesten, az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanács (EuCET) konferenciáján.

Az MTI közlése szerint Varga Judit a rendezvényen úgy fogalmazott: „amikor a klubba beléptünk, elfogadtunk egy szabályrendszert, és most

azt tapasztaljuk, hogy a klub nem ezen szabályok szerint működik”.

„A cél Európát visszavezetni a saját jogi keretei közé”

– magyarázta a volt miniszter.

A fideszes politikus úgy vélekedett, hogy

„Európa kifordult önmagából”.

Varga Judit úgy gondolja,

  • az EU „háborús eszkalációt sürget”,
  • a demokráciát „jogállamisági dzsihádra” cserélte,
  • a párbeszédet pedig „pénzügyi zsarolásra”.

Azt mondta: a magyar kormány és az EuCET közössége „társadalmi iránytűként” szolgál, és egész Európa számára szeretné a legjobb intézkedéseket érvényesíteni.

„Európa »lelkiismereti iránytűje« a kereszténység felé kell, hogy mutasson, mert a kereszténység a bölcsőnk. Ennek érdekében közösen kell kijelölniük az európai parlamenti választásokat megelőző közös célokat, amelyek legfontosabb eleme egy birodalom helyett a szuverén államok erős szövetsége”

– hangoztatta.

Úgy folytatta: a „jogállamisági boszorkányüldözés” – mondta –

mindenkire vonatkozik, aki nem áll be a sorba.

Szerinte ezt jelzi a Magyarországgal szembeni eljárás, ugyanis – fogalmazott – „Magyarország már 1500 százalékra teljesítette a »jogállamisági házi feladatot«”.

Kijelentette: annak érdekében, hogy „józanabb” vezetése legyen az Európai Uniónak, 2024-ben konzervatív fordulat szükséges az Európai Parlamentben.

Varga végül arról szólt, hogy meglátása szerint „az állampolgárok szabadságának a nemzeti szuverenitás a feltétele”, ezért szerinte fontos a nemzeti konzultáció „sikere”. Éppen azért védik a szuverenitást, mert „ez jelenti az európai integráció túlélését” – állította.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) nevű szervezet és az EuCET alapítója azt mondta: a keresztény-konzervatív szellemiségű szervezetnek az a célja, hogy „iránytűt” adjon az európai polgárok kezébe, az európai parlamenti választások előtt

hozzájáruljon az európai intézményrendszer „reformjához”,

„tükröt állítson a birodalmi, globalizációs törekvések elé”.

Kijelentette: ellene vannak az „újkori honfoglalásnak”, a migrációnak és a genderideológiának.

„Küldjünk olyan képviselőket az Európai Parlamentbe,

akik soha nem árulják el saját hazájukat és Európát”

– magyarázta Csizmadia László.

Valódi Hírek