Videóval: Szétkapta a népszerű magyar orvos a “vitaminbombát” magába fecskendező Berki Mazsit

Agyátültetés sajnos nincs, pedig igény volna rá.

Berki Mazsi közösségi oldalán osztotta meg követőivel, hogy egy infúzióbárba látogatott, hogy feltöltse szervezete vitamin- és ásványianyag-raktárait. A celeb viszont azzal már nem számolt, hogy „ártatlan” bejegyzése valóságos lavinát indít majd el. Az eset Novák Hunor gyerekorvosnál is kiverte a biztosítékot, aki Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a drága infúzió súlyos veszélyekkel is járhat.

„Agyátültetés sajnos nincs, pedig igény volna rá”

– jegyezte meg.

Mazsi megdöbbentő bejegyzésében azt közölte, hogy azért is ment el az infúzióbárba, mert neki „nincs ideje betegnek lenni”, ezért ezt a megoldást választotta, hogy egy óriási dózis vitamint adjon be magának. Dr. Novák Hunor, a Korki magán gyermekrendelő és labor alapítója pedig rendesen felhúzta magát Mazsi posztján.

„Az immunrendszer nem tölthető fel intravénás vitaminokkal,

ez csupán marketing”

– jelentette ki az orvos.

„Olyan vitaminokról beszélünk ráadásul, amik szájon át bevihetők és felszívódnak. Persze a hülyének is, vagy inkább nekik különösen megéri

alkalmanként 25-35 ezer (!) forintért infúzióban magukba tölteni egy banánt”

– tette hozzá bejegyzésében Novák Hunor, aki egy képernyőfotót is megosztott Mazsi posztjáról, amelyben elmagyarázta, hogy a képen látható infúziós kezelés úgynevezett invazív beavatkozás (a beteg testébe szúrással vagy vágással behatoló orvosi beavatkozás), amelynek súlyos, életveszélyes szövődményei is lehetnek.

” Jó lenne, ha a hatóságok felülvizsgálnák az intravénás »vitaminbárok« működését, tudományos megalapozottságát és a kezelések indokoltságát… Biztos, hogy sok esetben jó állami bevétel lehetne a bírságokból, és cseppet sem sajnálnám”

– mutatott rá bejegyzésében dr. Novák Hunor.

Ám a szokatlan történetnek itt nincs vége. Berki Mazsi Instagram-oldalán válaszolt az orvos észrevételeire. Mazsi azt írta, ugyan tudja, hogy szakmai kérdésekben nem tud vele vitába szállni, de ő bizonyos abban, hogy az ambulancia gyógyítói segítettek a problémáján, és ők nem gúnyolták ki ezért – nehezményezte.

„Tudom, hogy vannak kétes infúziós kezeléseket nyújtó »kozmetikai szalonok« is a városban, de jelen esetben egy nagy múltú és jó nevű egészségügyi intézményről van szó, így az ő szakmai felkészültségüket nem kérdőjelezem meg.

Izgalommal várom az első agyátültetést,

bár sajnos a rosszindulatra és modortalanságra az sem nyújt majd megoldást”

– szúrt oda Mazsi.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Berki Renáta (@berkimazsi) által megosztott bejegyzés

(dr. Novák Hunor/Facebook / Berki Mazsi/Instagram)

Valódi Hírek