Villámgyorsan csattant a maflás Pintérék arcán: Tömegesen álltak be a kormányellenes kampány mögé a diákok

Alig egy napja indult az akciójuk.

November 22-én, a magyar közoktatás napján kezdte meg az aHang és az Egységes Diákfront az 1 millió üres konzultációs ív összegyűjtését. A két szervezet a szerdai közleményében bejelentette, a kampányt két szakaszban valósítják meg, a cél pedig az, hogy megmutassák a kormánynak,

az emberek valódi kérdésekben akarnak véleményt mondani a propaganda helyett.

Az első időszak az üres ívek összegyűjtését célozza: a szervezők azt kérik, hogy ezúttal senki se dobja ki az íveket, hanem tartsák meg azt, valamint jelentkezzenek a konzultációs ívek összegyűjtésére. A 7IGEN.hu oldalon lehet csatlakozni mindazoknak, akik gyűjtenének üres konzultációs íveket – áll az aHang lapunkhoz eljuttatott friss közleményében.

A második szakasz december 4-én indul, amikor országszerte megnyílnak azok a leadópontok, ahová személyesen lehet eljuttatni a saját és az összegyűjtött konzultációs íveket. Többféleképpen el lehet juttatni az íveket a gyűjtőpontokra, ezekről részletesen lehet olvasni a kampány oldalán, a 7IGEN.hu-n – írták.

A szerdai bejelentést követően, kevesebb mint egy nap alatt

6 ezernél is többen jelentkeztek az üres ívek összegyűjtésére.

Az aHang és az Egységes Diákfront továbbra is várja minél több önkéntes gyűjtő jelentkezését, de az íveket szerdától már postai úton is el lehet juttatni a kezdeményezők számára. Csütörtökön már meg is érkeztek az első üres konzultációs ívek az ország különböző pontjairól – tájékoztattak.

„Már meg sem lepődünk azon, hogy az oktatási reformért indított kezdeményezésünkkel párhuzamosan a kormány számára az a legfontosabb, hogy egy újabb olyan intézkedést és intézményt vezessen be, amellyel pontosan a közösségi érdekérvényesítést akarják tovább gyengíteni.

Miközben a kormány, a szuverenitási törvény alapján, egy újabb fejezetet nyit a civil társadalom elhallgattatásában, a hatalom saját propaganda fegyverét fordítjuk ellenük. Több milliárd közpénz folyik el propaganda kérdésekre, miközben olyan kérdésekben, mint az ország jövőjét meghatározó oktatás,

minden párbeszéd folyamatot ellehetetlenít a kormány”

– hívta fel a figyelmet Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Az aHang és az Egységes Diákfront hangsúlyozta: 1 millió üres konzultációs ívet fognak összegyűjteni az oktatás mellett és a hazugságok ellen. Nem fogják hagyni, hogy újabb hazug kampánnyal árasszák el az országot, valamint kiemelték: ezúttal nem lesznek olyan plakátok, hogy „a magyar emberek 97%-a döntött!”

Nem fogják hagyni

– szögezték le a közleményben.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/11/23/friss-oriasi-akciora-keszulnek-az-orban-rendszer-ellen-a-fiatalok

Valódi Hírek