Akkora volt az ellenállás Debrecenben az akkumulátorgyár miatt, hogy furcsát lépett a Fidesz

Milyen rendesek!

Megkapta az engedélyt a Debrecen mellett építendő második akkumulátorgyár, az Eve Power. A beruházást előkészítő tereprendezésre és mélyalapozásra kapott zöld utat a kínai üzem derült ki a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal erről szóló határozatából, amelyhez a Debreciner fért hozzá.

Az építési engedélyt a Debrecen határában lévő

gigantikus, 281.408 négyzetméteres terület

tereprendezésére, továbbá szénnanocső-üzem, egy eletróda-, egy összeszerelő üzem, egy formázó üzem, valamint egy szortírozó raktár munkáira írták ki. A tervek alapján a területen 299 ezer köbméternyi anyagot fognak kitermelni, ebből 64 ezer köbméternyi a humusz.

A beruházót kötelezik a humuszos talajréteg védelmére, továbbá hasznosítására. Ezen réteg után talajvédelmi járulékot kell fizetnie a cégnek, amelynek összegéről hatóság fog határozni.

Az akkumulátorgyár egyébként a helyi BMW-gyárat fogja kiszolgálni.

A környezetvédelmi hatóság engedélye végleges, fellebbezésnek helye nincs. Ha valaki mégis megtámadná az építkezést, azt már csak közigazgatási per keretén belül teheti meg a Debreceni Törvényszéken.

Egy helyett tehát kettő akkumulátorgyár épül Debrecenben. Ismert, mekkora ellenállást váltott ki az első, CATL által építendő kínai akkumulátorgyár építésének híre. Úgy látszik, a Fidesz a tiltakozásból azt a konzekvenciát vonta le, hogy még jobban meg kell büntetni a tiltakozó lakosságot.

Valódi Hírek