DK: Csak az azonnali, egyszeri támogatás és a negyedévenkénti nyugdíjkorrekció segíthet az időseken!

A párt célja, hogy a nyugdíjak emelkedése ne csak az árak, de a bérek emelkedését is kövesse.

A nyugdíjasoknak azonnali, egyszeri pénztámogatásra, valamint negyedévente fizetett nyugdíjkorrekcióra van szüksége – hangsúlyozta Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője hétfői online sajtótájékoztatóján.

A szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter ismertette a KSH legfrissebb adatait, amelyek szerint 2010, vagyis Orbán Viktor kormányzásának kezdete óta nem élt ennyi nyugdíjas a szegénységi küszöb alatt, mint most.

„Közel a négyszeresére nőtt a puszta megélhetésért küzdő nyugdíjasok száma, amelyért az orbáni infláció, a rezsiemelés és az élelmiszeráremelés a felelős”

– jelentette ki a képviselő. Hozzátette: az árnyékkormány szerint azonnali, egyszeri pénztámogatásra és negyedévente fizetett nyugdíjkorrekcióra van szüksége a magyar nyugdíjasoknak.

Az árnyékminiszter szerint hosszú távon pedig be kell vezetni a nyugdíjak svájci indexálását, hogy a nyugdíjak emelkedése ne csak az árak, de a bérek emelkedését is kövesse.

„Az Orbán-kormány azonban mélyen az orbáni infláció mértéke alatt emeli a nyugdíjakat, így az idősek ellátása egyre kevesebbet ér a bolti pénztáraknál.

Ezért a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, áremelések helyett nyugdíjemeléseket,

a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.”

– hangsúlyozta Gy. Németh Erzsébet.

(Gy. Németh Erzsébet/Facebook)

Valódi Hírek